Οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας δέχτηκαν μια ξεχωριστή επίσκεψη

Υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Οιχαλίας επισκέφτηκαν το διδακτήριο και ενημέρωσαν τα παιδιά για τα συμβάντα που έρχεται αντιμέτωπη η Υπηρεσία

Σε ρόλο πυροσβέστη οι μικροί μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας, οι οποίοι δέχτηκαν την επίσκεψη πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Οιχαλίας.

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης και μετάδοσης γνώσεων η διεύθυνση του σχολείου και οι δάσκαλοι προσκάλεσαν τους υπαλλήλους του τοπικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου, προκειμένου να ενημερώσουν τους μικρούς μαθητές για το επάγγελμα του πυροσβέστη, το ρόλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τα συμβάντα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι πυροσβέστες.

Αρχικά υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που υπηρετούν στο τοπικό Κλιμάκιο ενημέρωσαν τους μαθητές προβάλλοντας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και το ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό. Λίγο αργότερα από τη θεωρία ακολούθησε η πράξη, όπου οι μαθητές γνώρισαν από κοντά πυροσβεστικά οχήματα, εργαλεία, μάνικες και όργανα που χρησιμοποιούνται για την κατάσβεση μιας φωτιάς καθώς επίσης και για διάφορα άλλα συμβάντα.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν πληρέστατα, μη κρύβοντας την έκπληξή τους για το επάγγελμα του πυροσβέστη, ειδικά τη στιγμή που έπιασαν στα χέρια τους τις μάνικες.

Η διεύθυνση του σχολείου, τέλος, ευχαριστεί θερμά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο για την άμεση ανταπόκριση να επισκεφτεί το σχολείο και να προχωρήσει στην ενημέρωση των μαθητών.