Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας γνώρισαν από κοντά άγνωστες πτυχές του Αθλητισμού

Επισκέφτηκαν το Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων που στεγάζεται στο Καστρακίδειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, Καποδιστρίου 13

Το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο των Τρικάλων συνεχίζουν να επισκέπτονται μαθητές των Τρικάλων μεταξύ αυτών και σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας.
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους Παθέκα Σταυρούλα, Λιατίφη Βέρα, Γραμμένου Ασημίνα, Παντής Γιώργος, Γούλα Αλεξία, Καρατζούνη Ιωάννα, Βαΐου Ευάγγελος, Βαβρίτσα Σταυρούλα, Μπάρδας Απόστολος, Μιχαήλ Βάσω και Καψάλη Αναστασία ξεναγήθηκαν στο χώρο και γνώρισαν την πλούσια αθλητική ιστορία των Τρικάλων και τους πρωταγωνιστές της.
Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα ενώ ενημερώθηκαν πολύπλευρα για το αθλητικό ιδεώδες.
Το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων, στεγάζεται στο Καστρακίδειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, Καποδιστρίου 13, και έχει ως στόχο να αναδειχθούν οι πρωτεργάτες τους αθλητισμού της πόλης και να παρουσιαστούν τα επιτεύγματα των νεότερων αθλητών.
Η έκθεση, αντλώντας στοιχεία από ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο και μια πλούσια συλλογή τεκμηρίων, αναπτύσσεται στους δυο ορόφους του μουσείου. Η δομή της είναι θεματική, με αντικείμενα που με τη φυσική τους παρουσία ιστορούν τη λαμπρή διαδρομή του τρικαλινού αθλητισμού από το 1896 έως και σήμερα.
Στο ισόγειο παρουσιάζονται οι ενότητες: «Πρωτεργάτες του αθλητισμού των Τρικάλων», «Παλιοί και νέοι τρικαλινοί αθλητές», όπως ο Χρήστος Παπανικολάου, η Σοφία Σακοράφα, οι αείμνηστοι Γιώργος Τσιάντας και Βαγγέλης Σκούρας κ.α., «Ορειβασία – Χιονοδρομία».
Στον α’ όροφο παρουσιάζονται οι ενότητες: «Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες», «Παγκόσμιος αθλητισμός – Έλληνες και Ξένοι πρωταθλητές», «Αίθουσα Τροπαίων του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων», «Αίθουσα Πελίγκου», «Αίθουσα Μπονώτη», «Αίθουσα Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού».