Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας τίμησαν την επέτειο του «ΟΧΙ»

Ποιήματα και τραγούδια απαγγέλθηκαν και ερμηνεύτηκαν στην γιορτή με τις εντυπώσεις να κεντρίζουν τα επετειακά σκετς

Χρόνια μετά το Έπος του 1940 οι μαθητές δεν ξεχνούν. Τα βλαστάρια του τόπου μας, το αυριανό μέλλον του τόπου μας, τα παιδιά μας, έρχονται να τιμήσουν τις θυσίες και το αίμα των προγόνων τους, που αγωνίστηκαν ποτίζοντας το δέντρο της Ελευθερίας.

Εβδομήντα επτά χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την ημέρα εκείνη που ο λαός μας φώναξε «ΟΧΙ», ανηφορίζοντας στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας, διώχνοντας το εχθρό. Παρά το κρύο, το χιόνι, τις κακουχίες, την πείνα, το ηθικό των Ελλήνων υπήρξε ακμαιότατο, όπως αρμόζει άλλωστε σε κάθε τέτοια περίπτωση. Νέοι και νέες, ο καθένας με τον τρόπο του αγωνίστηκαν είτε στα βουνά, είτε στα σπίτια του, βοηθώντας το Στρατό να αποκρούσει τους κατακτητές.

Αυτούς τους αγώνες των αφανών και επιφανών Ηρώων ήρθαν να τιμήσουν σήμερα το πρωί οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας. Σε μια γιορτή που διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Ασημίνα Γραμμένου και Βαγγέλης Βαϊου και συμμετείχαν οι μαθητές της Γ’ και Δ΄ τάξης.

Ποιήματα και τραγούδια απαγγέλθηκαν και ερμηνεύτηκαν στην γιορτή. Τα βλέμματα όλων κέντρισαν τα σκετς «Γυναίκες Ηπειρώτισσες» , «γυναίκες της Πίνδου», «φαντάροι» που παρουσίασαν τα παιδιά, περιγράφοντας με τον καλύτερο τρόπο τις ηρωικές στιγμές που έζησε εκείνη την εποχή η χώρα μας.