Οι μαθητές του Πετρωτού έζησαν μια μοναδική εμπειρία

Επισκέφτηκαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Μέχρι προσφάτως οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Πετρωτού του Δήμου Φαρκαδόνας παρατηρούσαν στον ουρανό τα αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας, εκφράζοντας την έκπληξή τους από τους ελιγμούς και την ταχύτητα που ανέπτυσσαν οι πιλότοι, διασχίζοντας τους αιθέρες πάνω από το χωριό τους. Πολλοί από αυτούς ζήλευαν πραγματικά τα κατορθώματα των πιλότων, μη κρύβοντας το θαυμασμό και την θέληση τους, έστω και μια φορά να δουν από κοντά και γιατί όχι να επιβιβαστούν σε ένα στρατιωτικό αεροσκάφος.

Χθες είχαν την μοναδική εμπειρία να θαυμάσουν τα αεροπλάνα από κοντά, κατά την επίσκεψη τους στο αεροδρόμιο της 11ο Πτέρυγας Μάχης που εδρεύει στην πόλη της Λάρισας.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους γονείς και δασκάλους πραγματοποίησαν εκδρομή στο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας της Λάρισας, στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη του Σώματος, Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση των πολεμικών αεροπλάνων, στο χώρο των ραντάρ ενώ ενημερώθηκαν για τον εξοπλισμό που φέρουν αεροπλάνα και πιλότοι καθώς επίσης και για τα αεροπλάνα μοντελισμού.

Τα παιδιά δεν έχαναν την ευκαιρία να εκφράζουν τις απορίες τους στους υπευθύνους της ξενάγησης ενώ δεν ήταν και λίγα εκείνα κυρίως τα αγόρια που δεν έκρυβαν το ενδιαφέρον τους για το επάγγελμα του αεροπόρου.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες των εντυπώσεων με τους μικρούς μαθητές να μην κρύβουν την ικανοποίηση τους από την ξεχωριστή αυτή εκδρομή που πραγματοποίησε το σχολείο τους.