Μαθητές του Πετρωτού ξεναγήθηκαν στους «Μύλους Τσιόγκα» στους Γεωργανάδες

Εκπαιδευτική επίσκεψη για να γνωρίσουν οι μαθητές τη διαδικασία παραγωγής αλευριού

Λίγο ως πολύ τα περισσότερα παιδιά του Πετρωτού άκουσαν από γονείς και παππούδες για την καλλιέργεια του σιταριού. Κάποια στιγμή όλα τους επισκέφτηκαν κάποιο χωράφι στο οποίο υπάρχει φυτεμένο σιτάρι. Πολλά από αυτά διάβασαν ή άκουσαν ένα παραμύθι με το μυλωνά και την διαδικασία παραγωγής του αλευριού. Ωστόσο τα περισσότερα από αυτά δεν είδαν και δεν γνωρίζουν πως παράγεται το αλεύρι.

Οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου Πετρωτού φρόντισαν γι’ αυτό να μάθουν τα παιδιά τα μυστικά παραγωγής του αλευριού, προκειμένου οι μαθητές του σχολείου να είναι πλήρως ενήμεροι.

Το δημοτικό σχολείο Πετρωτού επισκέφτηκε τους  «Μύλους Τσιόγκα» στους Γεωργαναδες.

Ο κ. Κώστας Τσιόγκας, ιδιοκτήτης των Μύλων, ξενάγησε τους μαθητές σε όλους τους χώρους, φιλόξενος και πρόθυμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών. Τα παιδιά παρακολούθησαν όλες τις διαδικασίες απ’ τις οποίες περνάει το σιτάρι μέχρι να γίνει αλεύρι με προσοχή και εντυπωσιάστηκαν. Στο τέλος απόλαυσαν τα γευστικά
κεράσματα που τους πρόσφεραν και ευχαρίστησαν τον κ. Τσιόγκα για την φιλοξενία.

Πλέον διαβάζοντας τα παραμύθια και ακούγοντας τις ιστορίες για τον μυλωνά και το αλεύρι θα φέρνουν στο μυαλό τους τα όσα έζησαν και είδαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη.