Μαθητές του Γυμνασίου Οιχαλίας έδειξαν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία

Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών προγραμμάτων προχώρησαν στην δεντροφύτευση του προαυλίου με καρποφόρα δέντρα που θα προσφέρουν ομορφιά, δροσιά και καρπούς με την πάροδο των χρόνων

Περισσότερο πράσινο θα αποκτήσει μελλοντικά ο προαύλιος χώρος του γυμνασίου Οιχαλίας μετά την πρωτοβουλία που έλαβαν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Μια πρωτοβουλία που προβάλει περίτρανα τον εθελοντισμό και στέλνει περιβαλλοντικά μηνύματα. Μια κίνηση που θα ομορφύνει περισσότερο τους εξωτερικούς χώρους και θα προσφέρει στις επόμενες γενιές μαθητών δροσιά.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης περιβαλλοντικών προγραμμάτων με πρωτοβουλία των μαθητών και της Θεολόγου του σχολείου κα Αγναντή, έγινε δεντροφύτευση στην αυλή του σχολείου. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικός απευθύνθηκαν Απευθυνθήκαμε στο Δήμο Φαρκαδόνας και ειδικά στον πρόεδρο των σχολικών επιτροπών κ. Μπαγιώτη, ο οποίος πρόθυμα μετέφερε καρποφόρα δέντρα (αχλαδιές, μηλιές, κερασιές κλπ).

Οι μαθητές δεσμεύτηκαν να φροντίζουν τα δέντρα, τα οποία τα επόμενα χρόνια με την ανάπτυξη τους θα ομορφύνουν το χώρο, θα προσφέρουν δροσιά μέσω της σκιάς τους και θα αποδώσουν τους πεντανόστιμους καρπούς τους.