Με 14 υπέρ, με 7 λευκά, 1 άκυρο και δύο ψηφοφορίες εκλέχτηκε πρόεδρος ο Γ. Αναγνώστου

Σχεδόν καθολικό με μια παραφωνία γραμματέας ο κ. Γιώργος Μακρυνιώτης, που έλαβε 21 υπέρ και 1 λευκό

Νέο πρόεδρο καθώς επίσης και γραμματέα απέκτησε το βράδυ της Παρασκευής το δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας, μετά τις παραιτήσεις που υπέβαλλαν οι Μιχάλης Μπαγιώτης και Γιάννης Αναγνώστου.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας όπως κατέγραψε το «ΚΡΗΝΗLIVE» διεξήχθη σε σχετικά ήρεμους τόνους, με εξαίρεση του κανόνα, τις αιχμές που άφησε στο πρόσωπο του προταθέντος προέδρου κ. Γιάννη Αναγνώστου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Παπαγεωργίου. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βαγγέλης Ζαφείρης, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Αναγνώστου, ακατάλληλο να αναλάβει την προεδρία.

Η διαδικασία άνοιξε με την ανάγνωση της παραίτησης του κ. Μπαγιώτη, πρώην πλέον προέδρου του Σώματος.

Ο κ. Μπαγιώτης με την επιστολή του ευχαρίστησε τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους για την συνεργασία, δηλώνοντας ότι θα συνεχίζει να υπάρχει ενεργό μέλος, απλός δημοτικός σύμβουλος Φαρκαδόνας και θα εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις, για να τιμήσει στο ακέραιο τους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν και τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Ανοιχτά αναγνώστηκε και η επιστολή παραίτησης του κ. Αναγνώστου, ο οποίος λίγο αργότερα προτάθηκε για πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας.

Στην έναρξη της διαδικασίας, αναγνώστηκε επιγραμματικά το κείμενο ανεξαρτητοποίησης της κα Ελένης Στεργίου-Μπότη. Αν και η ίδια ζήτησε να αναγνωστεί ολόκληρο το κείμενο της ανεξαρτητοποίησης, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι για το σκεπτικό της απόφασης της, αυτό δεν κατέστη εφικτό, λόγω περιορισμένου χρόνου. Υπογραμμίστηκε ωστόσο στην ίδια ότι αντίγραφα του κειμένου της θα διανεμηθούν στους δημοτικούς συμβούλους.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας

Αρχικά η διαδικασία άνοιξε για την εκλογή του προέδρου του Σώματος, με την μοναδική πρόταση που έπεσε στο τραπέζι να είναι εκείνη του κ. Γιάννη Αναγνώστου. Στην φανερή ψηφοφορία που ακολούθησε από την ομάδα της συμπολίτευσης ο κ. Γιάννης Αναγνώστου συγκέντρωση όλες τις ψήφους των παρόντων μελών της ομάδας του, εκτός του κ. Ζαφείρη, ο οποίος τον χαρακτήρισε ακατάλληλο για την συγκεκριμένη θέση. Κείμενο κατέθεσε και ο κ. Παπαγεωργίου, ως προς τη υποψηφιότητα του κ. Αναγνώστου, θεωρώντας υπεύθυνο για την κατάσταση της ΔΕΥΑΦ μιας και είναι αντιπρόεδρος, και υποστηρίζοντας μεταξύ των άλλων ότι «ενδιαφέρεται μονάχα για τα αξιώματα».

Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία του συνόλου του Σώματος, στην οποία ο κ. Αναγνώστου έλαβε 13 υπέρ της υποψηφιότητας, 6 λευκά και 3 άκυρα. Στην δεύτερη ψηφοφορία εκλέχτηκε πρόεδρος με 14 υπέρ, 7 λευκά και 1 άκυρο.

Εκλογή γραμματέα

 

Γραμματέας του δημοτικού συμβούλιου Φαρακαδόνας μέχρι και την λήξη της θητείας της νυν δημοτικής Αρχής θα είναι ο κ. Γιώργος Μακρυνιώτης. Ο κ. Μακρυνιώτης υπήρξε η δεύτερη πρόταση, από εκείνη του προέδρου, από τον δήμαρχο κ. Θανάση Μεριβάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι γραμματέα προτείνει η αντιπολίτευση, ωστόσο δεν υπήρξε ενδιαφέρον με αποτέλεσμα το ρόλο της πρότασης να αναλαμβάνει η συμπολίτευση.

Στην ανοιχτή ψηφοφορία από τα μέλη της ομάδας, η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Στην μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε η κάλπη ανέδειξε 21 υπέρ κι 1 λευκό, αναδεικνύοντας τον ίδιο καθολικά γραμματέα.