Με παραδοσιακές ευωδίες «πλημμύρισε» η Κρήνη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού αναβίωσε το έθιμο της Τσιγάριδας και προσέφερε δώρα μέσω του Αη Βασίλη στα παιδιά

Η ευωδία του ψητού κρέατος κύκλωσε κάθε γωνιά του χωριού της Κρήνης. Ευωδία παράδοσης, ευχάριστη οσμή μιας άλλης εποχής, τότε που οι Κρηνιώτες, αλλά και οι κάτοικοι των χωριών της ευρύτερης περιοχής, περίμεναν τα Χριστούγεννα και τις μεγάλες γιορτές για να γευτούν πεντανόστιμους μεζέδες και κρεατικά, τα οποία ίσως και να στερούνταν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Αυτή την παράδοση ήρθε να επαναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης του Δήμου Φαρκαδόνας, η διοίκηση του οποίου αποφάσισε να διοργανώσει το μεσημέρι της Κυριακής το έθιμο της Τσιγαρίδας. Ένα έθιμο άρρηκτα συνυφασμένο με τα Χριστούγεννα και την παράδοση των χωριών μας.

Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του χωριού και δοκίμασαν τους πεντανόστιμους μεζέδες. Τα ντόπια κρεατικά που προσέφεραν τα σφαγεία Οιχαλίας και τους κ.κ. Φασούλα – Ντούφα. Να γευτούν ντόπιο κρασάκι το οποίο προσέφερε αφιλοκερδώς ο κάτοικος του χωριού κ. Στέφανος Τριανταφύλλου, που ζέστανε και ανέβαζε την διάθεση.

Φυσικά από το άρωμα που αναδυόταν από τις ψησταριές δεν «έσπασαν» μόνο οι μύτες των κατοίκων του χωριού. Έφτασαν μακριά στα ρουθούνια του Αη Βασίλη, γεγονός που τον ώθησε να έρθει νωρίτερα στο χωριό. Εμφανίστηκε με γεμάτο το σάκο του στην πλατεία του χωριού, προσφέροντας μοναδικά δώρα στα παιδιά που έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή η νέα χρονιά να φέρει υγεία και χαρά σε όλο τον κόσμο.