Με παράσταση διαμαρτυρίας απάντησαν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ζήτησε την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Παράσταση διαμαρτυρίας, στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο τοπικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων.

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί συγκεντρώθηκαν στον εξωτερικό χώρο της τοπικής εκπαιδευτικής διεύθυνσης με κύριο αίτημα την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών που ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.

Όπως ισχυρίστηκε και μέσω της ψηφίσματος διαμαρτυρίας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων, το σύστημα που ανακοινώθηκε, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας.

Σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο δάσκαλοι και νηπιαγωγοί συνεχίζουν και κορυφώνουν, αποφασιστικά και διεκδικητικά, τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Διεκδικούν μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλες τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, σύμφωνα με τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για την δομή της εκπαίδευσης, με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους ως κυρίαρχο κριτήριο διορισμού, προσλήψεις αναπληρωτών μόνο όπου προκύπτουν έκτακτες ανάγκες, με συμβάσεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αντίστοιχα των μονίμων εκπαιδευτικών, κατάργηση της ωρομίσθιας, του θεσμού των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και της ελαστικής εργασίας.