Με πρωταγωνιστές τους μαθητές το «3ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού»

Στο Φεστιβάλ, που είναι αφιερωμένο στην μνήμη των 7 αδικοχαμένων μαθητών του ΓΕΛ Φαρκαδόνας, την φετινή χρονιά θα συμμετέχουν οι μαθητές της Β/Θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών – Βολές κατά πάντων από το Δήμο Φαρκαδόνας και την Αντιδημαρχία Παιδείας για την απόφαση μη συμεμτοχής των υπολοίπων 9 Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας

 Ένα βράδυ εμπλουτισμένο με τη δημιουργία, τη φαντασία και το ταλέντο των μαθητών του Δήμου Φαρκαδόνας θα είναι αυτό της 14ης Ιουνίου. Ένα βράδυ που θα αναδειχτεί η δουλειά που καταβάλλεται στα σχολεία μας, από μαθητές και από εκπαιδευτικούς.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας και η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά το «3ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού».

Το Φεστιβάλ έχει αποκτήσει πλέον θεσμικό χαρακτήρα και τη φετινή χρονιά πραγματοποιείται στη Δημοτική Κοινότητα της Φαρκαδόνας, αφού έχει και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη των 7 αγγέλων, των 7 μαθητών του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας που άδικα και πρόωρα έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στο πέταλο του Μαλιακού στις 27 Σεπτεμβρίου 2004.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές του Φεστιβάλ και για τη φετινή χρονιά θα είναι πάλι οι μαθητές όλων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φαρκαδόνας και του Δημοτικού Σχολείου Ταξιαρχών, που μαζί με τους καθηγητές και τους δασκάλους τους θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους, κλείνοντας έτσι τη σχολική τους χρόνια.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια πολιτισμικής συνείδησης καθώς και η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών και αυριανών ενήλικων πολιτών του Δήμου μας.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο ανοικτό θέατρο του Δημαρχείου Φαρκαδόνας, την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 στις 20:00 μ.μ.

Θα συμμετέχουν τα παρακάτω σχολεία Γενικό Λύκειο Οιχαλίας, Γυμνάσιο Οιχαλίας

Γενικό Λύκειο Φαρκαδόνας, Γυμνάσιο Φαρκαδόνας, Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Φαρκαδόνας, Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών.

Στα δυο προηγούμενα Φεστιβάλ που διοργανώθηκαν το 2016 και 2017 υπήρξε η συμμετοχή των δημοτικών σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας. Τη φετινή χρονιά πέραν του Δημοτικού Σχολείου Ταξιαρχών δεν υπάρχει άλλη συμμετοχή, με αποτέλεσμα ο Δήμος Φαρκαδόνας και η Αντιδημαρχία Παιδείας μέσω ανακοίνωσης να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια επί του θέματος, αποδίδοντας ταυτόχρονα ευθύνες.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Φυσικά θα ήμασταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, αν στο φετινό 3ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Φαρκαδόνας συμμετείχαν, όπως και τα δυο προηγούμενα χρόνια, όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου. Όμως, παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις και τις απεγνωσμένες προσπάθειές μας, αυτό δε στάθηκε δυνατό, αφού οι διευθυντές, οι προϊστάμενοι και οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολικών μονάδων των εννέα, πλην ενός, Δημοτικών Σχολείων, υπακούοντας σε εντολή της προϊστάμενης Αρχής τους και στο συνδικαλιστικό τους όργανο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων με επιστολή που μας έστειλαν, ανακοίνωσαν απλά τη μη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ.

Σε ένα Φεστιβάλ το οποίο για την πραγματοποίησή του έχει την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης του ΥΠΠΕΘ, καθώς και την σύμφωνη γνώμη των Σχολικών Συμβούλων οι οποίοι φέρουν την ευθύνη του ελέγχου της παιδαγωγικής διάστασης των δράσεων.

Έχοντας στο μυαλό μας τη ρήση του διάσημου συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι: «Η ψυχή γιατρεύεται, όταν είσαι κοντά σε παιδιά» προχωράμε στη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού.».


1 σχόλιο

  1. Νατσινας Ξανθος
    01/06/2018 at 20:02

    Δεν μπορεί αυτή η απόφαση να μην συμμετέχουν τα εννέα σχολεία,κάτι συμβαίνει από πλευράς του δήμου.Να πάρει θέσει ο Δήμος και να μάθουν οι δημότες τη τρέχει.