Με σκληρή γλώσσα απαντά στις δηλώσεις Μεριβάκη ο Κώστας Κοκκινίδης

Ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης στρέφει τα βέλη του, στο δήμαρχο Φαρκαδόνας, σχολιάζοντας μία προς μία τις δηλώσεις του, περί διεκδίκησης του Δήμου Φαρκαδόνας για μια ακόμη τετραετία, καταθέτοντας τη δική του προσωπική άποψη για τα έργα και τις ημέρες της δημαρχίας Θανάση Μεριβάκη

Ιδιαίτερα καυστικός με τις χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη, στο Ραδιόφωνο της Λέσχης 976 εμφανίστηκε σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Κώστας Κοκκινίδης.

Ο κ. Κοκκινίδης στρέφει τα βέλη του, στο δήμαρχο Φαρκαδόνας, σχολιάζοντας μία προς μία τις δηλώσεις του, περί διεκδίκησης του Δήμου Φαρκαδόνας για μια ακόμη τετραετία, καταθέτοντας τη δική του προσωπική άποψη για τα έργα και τις ημέρες της δημαρχίας Θανάση Μεριβάκη. Ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης ήρθε να επικεντρώσει την προσοχή του στα λεγόμενα του δημάρχου περί των πολλών υποψηφιοτήτων και συγκεκριμένα τη δήλωση «Εγώ θέλω να εκλεγώ δήμαρχος, δεν είμαι εδώ για πλάκα. Δικαίωμα του καθενός είναι να κατεβαίνει για να πάρει 3%.», μιλώντας για τον ίδιο με σκληρή γλώσσα. Αναφορά πράττει και για τα έργα που υλοποιήθηκαν ή πρόκειται να υλοποιηθούν στο Δήμο Φαρκαδόνας, επισημαίνοντας ότι δεν τα έφερε ο δήμαρχος αλλά «ήταν έργα ήδη προγραμματισμένα από την Περιφέρεια».

Αναλυτικά το κείμενο του κ. Κώστα Κοκκινίδη έχει ως εξής:

«Διάβασα το περιεχόμενο της δήλωσης του δημάρχου κ. Θ. Μεριβάκη για την εκ νέου υποψηφιότητά του, και έχω την ανάγκη να τοποθετηθώ. Έστω και όψιμα η δήλωση αυτή ήταν έκπληξη, γιατί όταν συστράτευσε την ομάδα, το 2014, δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι ήταν η τελευταία του εκλογική αναμέτρηση, αναγνωρίζοντας και ο ίδιος ότι με αυτή την τετραετία έκλεισε τον κύκλο του σε προσφορά. Ήταν έκπληξη, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η ομάδα του έχει αποδεκατιστεί. Ωστόσο, σε προσωπικό επίπεδο και εμένα με ενοχλεί να λέει αυτά τα πράγματα ο Δήμαρχος κύριος Αθανάσιος Μεριβάκης

– Είναι όμηρος της προσωπικής του εξουσίας («Ξέρει ο δήμαρχος… Αφήστε τον δήμαρχο να κάνει την δουλειά του…» λόγια δικά του, που ακουγόταν πάντα σε κάθε συνάντηση).

– διχάζει την παράταξη με τις επιλογές του σε όλα τα επίπεδα.

– Επενδύει στην πόλωση.

-Επιτίθεται και κατηγορεί τους πάντες ο λόγος του είναι οξύς και αυθαίρετος για πρόσωπα και καταστάσεις.

Αυτό μπορεί να το καταλάβει οποιοσδήποτε , αν δει ότι από την πρώτη ημέρα της δημαρχίας σας έχετε διαρροές στην ομάδα.

Γελάνε και τα πλήκτρα των κινητών σχετικά με το τι γράφετε κάθε μέρα στο facebook κ. δήμαρχε.

Γράφετε για πράγματα καθημερινά , που για αυτά μας εξέλεξε ο κόσμος του Δήμου Φαρκαδόνας: να καθαρίζουμε κανάλια, να αλλάζουμε λάμπες, να βάφουμε κτήρια σχολικά δημοτικά και άλλα, πράγματα αυτονόητα.

Όμως ακόμα και αυτά δεν τα αποφασίζετε μόνος σας, όλοι προτείνουμε , όλοι υποδεικνύουμε και κυρίως όλοι ψηφίζουμε για να γίνονται έργα στο Δήμο, δεν κάνετε κάτι διαφορετικό από εμάς που είμαστε απλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Για το τι έχει κάνει ο καθένας από εμάς θα κριθεί από τον κόσμο. Ευτυχώς , στις μικρές κοινωνίες ο κάθε πολίτης έχει άποψη για τα έργα και τις ημέρες του καθενός, πολιτικές και μη.

Θα σταθώ στη δήλωσή σου, δήμαρχε, ότι προκαλείς αρχικούς συνεργάτες σου να βγουν και να πουν τον λόγο της αποστασιοποίησης. Δεν χρειάζεται να μας παρακαλέσεις και θάρρος έχουμε και γνώση , και όταν χρειαστεί θα βγούμε να τα πούμε.

Τώρα ποιός θα πάρει το 3% το Μάιο του 2019, μπορεί ο κ. δήμαρχος να βγει στα καφενεία: της Οιχαλίας , του Γριζάνου , της Κρήνης , των Σερβωτών, των Ταξιαρχών και εκεί θα μάθει ποιός θα πάρει το 3% στον Δήμο της Φαρκαδόνας.

Άλλωστε το έχεις ξαναζήσει, δήμαρχε. Εν ενεργεία δήμαρχος το 2006, για τους ίδιους λόγους έχασες.

Πράγμα που λογικά θα έπρεπε να σε κάνει πιο προσεκτικό και να σε προστατεύσει από το να ζήσεις δεύτερη φορά.

Όσον αφορά για τα 8 εκ. που λέτε ότι φέρατε στον Δήμο, δεν τα φέρατε μόνος σας. Ήταν έργα ήδη προγραμματισμένα από την Περιφέρεια, και εννοείται πως κάποιοι άλλοι ψηφίσανε και σας δώσανε την συγκατάθεση με την ψήφο τους.

Να δούμε λίγο και την ΔΕΥΑΦ που και εκεί είστε πρόεδρος; Κάθε χρόνο και «Καλύτερα». Υδραυλικοί, ηλεκρολόγοι  Φαρκαδόνιοι έχουν το μονοπώλειο, άλλος δημότης δεν πήρε ούτε ένα ευρώ. Καταχρεωμένη η ΔΕΥΑΦ…Μάλλον κάτι δεν κάνετε καλά κύριε Μεριβάκη.

Όσον αφορά για την υποδομή σε στελέχη που είχατε, τώρα δεν ξέρω αν την έχετε, δεν φύγαν 10. Μπορεί να είχατε 110 , αλλά φύγαν οι 100 και έχετε 10. Μάλλον αυτό δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Τώρα αν είστε εδώ για πλάκα αυτό το ξέρετε μόνον εσείς.

Όσον αφορά την κάθοδο σας στις εκλογές του 2019, για τελευταία φορά, το ίδιο μας είπατε το 2014 και μετά αποφασίσατε όπως πάντα μόνος σας και μας το ανακοινώσατε όχι το 2015 αλλά κάπου το 2017. Όχι μόνο το αποφασίσατε μόνος σας , αλλά το απαιτήσατε, και θυμώνετε πια με την παραμικρή διαφωνία επ’ αυτού.

Στο βωμό της προσωπικής και σκληρής σας εξουσίας ξεχάστηκαν τα πάντα. Το ατομικό παιχνίδι και το παζάρι με τις καρέκλες ξέρετε να το παίζετε καλά. Αλλά αυτό δεν μπορεί να περάσει σε ανθρώπους με ηθική. Οι διαρκείς διαρροές και η αποδυνάμωσή σας άλλα δείχνουν. Και η αθρόα απομάκρυνση των πιο στενών σας πρώην συνεργατών αποδεικνύει πολλά, τα οποία ο κάθε πολίτης μπορεί να αντιληφθεί.».


1 σχόλιο

  1. Θανασης Τρυπας
    01/10/2018 at 21:32

    Είναι λυπηρό ο δημόσιος διάλογος για τις δημοτικές εκλογές να αφορά ενδοπαραταξιακες ίντριγκες. Επιτέλους ας ακουστούν και κάποιες τοποθετήσεις και σκέψεις για το πως ο δήμος θα βελτιώνει τη ζωή των δημοτών. Ας μιλήσουμε για προβλήματα που τρέχουν και όχι μόνο για το πάπλωμα!