Με τιμές έγινε η υποδοχή των Λειψάνων στο Ζάρκο

Κάτοικοι του χωριού και φορείς προσκύνησαν αποτμήματα των Αγίων Γεωργίου, Νεκταρίου και των Αγίων Πατέρων

Άνθρωποι κάθε ηλικίας από το Ζάρκο και τα γύρω χωριά συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία του Ζάρκου για να υποδεχτούν ατοτμήματα Ιερών Λειψάνων Αγίων της Εκκλησίας.

Στις 8:30 το βράδυ στην πλατεία του Ζάρκου, ιερείς μετέφεραν τα λείψανα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, του Αγίου Νεκταρίου και Οσίων-Αγίων Πατέρων. Τα παρέδωσαν στα χέρια του εφημέριου του χωριού για να μεταφερθούν λίγη ώρα αργότερα με πομπή στον ενοριακό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζάρκου. Η υποδοχή που επεφύλασσαν οι πιστοί ήταν ιδιαιτέρως θερμή. Φουστανελοφόροι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζάρκου συνόδευαν τα ιερά Λείψανα, ενώ μικροί και μεγάλοι έραιναν τα αποτμήματα με ροδοπέταλα.

Τα Λείψανα μεταφέρθηκαν στην εκκλησία της Παναγίας όπου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας ενώ ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία.

Τα Λείψανα του Αγίου Γεωργίου αναχώρησαν το πρωί του Σαββάτου ενώ τα αποτμήματα του Αγίου Νεκταρίου και των Αγίων Πατέρων θα παραμείνουν για προσκύνημα μέχρι και την Κυριακή.

Στην υποδοχή παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, ο Διοικητής της Α’ Στρατιάς Λάρισας, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Μέμηλας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Αγγέλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Μιχάλης Μπαγιώτης, η υποψήφια δήμαρχος κα Δέσποινα Μπότη, οι πρόεδροι Ζάρκου και Κεραμιδίου κ.κ. Γιάννης Βούλγαρης και Βασίλης Θεοδώρου και πλήθος κόσμου.

Ο εφημέριος του Ζάρκου π. Γεώργιος Διβανές ευχαρίστησε θερμά τους φορείς για την παρουσία τους, το Σύλλογο Φαϋττό για την συνεισφορά στις εκδηλώσεις υποδοχής καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Φαρκαδόνας, υπάλληλοι του οποίου συνέδραμαν για την άφιξη των Λειψάνων. Παράλληλα μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος δεν παρέστη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης.