Μέχρι και την Παρασκευή οι εγγραφές στο ΕΠΑΛ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

Γονείς και κηδεμόνες οφείλουν να προσέλθουν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή των μαθητών στη Α’ τάξη ΕΠΑΛ

Μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιουνίου θα έχουν τη δυνατότητα οι γονείς να προωθούν την διαδικασία των εγγραφών των μαθητών στην  Α’ τάξη του Επαγγελματικού Λυκείου Φαρκαδόνας.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες κατά την έλευση στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:

α. Έντυπο της Αίτησης Εγγραφής.

β. Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75), του κηδεμόνα του μαθητή ή του ιδίου αν είναι ενήλικος στην οποία θα δηλώνονται:

α) Η νομιμότητα της άσκησης της κηδεμονίας σε περίπτωση που ο μαθητής είναι ανήλικος.

β) Η αποδοχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης για ζητήματα της πορείας φοίτησης του μαθητή, καθώς και η ηλεκτρονική διεύθυνση για την παραλαβή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή ο αριθμός του τηλεφώνου στο οποίο θα αποστέλλονται τα SMS.

γ) Ότι ο εγγραφόμενος  μαθητής δεν φοιτά σε άλλο Γενικό Λύκειο ή Επαγγελματικό Λύκειο ή σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οποιουδήποτε Υπουργείου ή σε σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή στο μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. ή σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) ή αντίστοιχων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού.

δ) Ότι ο εγγραφόμενος μαθητής δεν είναι κάτοχος Απολυτηρίου.

στ. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του μαθητή ή Πιστοποιητικό του Δήμου-Δημοτικής Ενότητας στα Μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος ο μαθητής, εφόσον δεν έχει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

γ. Εκτύπωση της Ηλεκτρονικής Δήλωσης Προτίμησης.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζουν το Λύκειο υποδοχής παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Γυμνάσιο αποφοίτησης.

Οι μαθητές που δεν πρόλαβαν να κάνουν Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης μπορούν να την υποβάλουν κατά τη δεύτερη περίοδο των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Εγγραφής – Δηλώσεων Προτίμησης στο e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr) από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 έως και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 (14.00).

Άνοιξε η ειδική πύλη για την συμπλήρωση και κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου – Οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν στο λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας

Ένα μήνα θα έχουν στη διάθεση τους οι Φαρκαδόνιοι  υποψήφιοι των πανελλήνιων εξετάσεων προκειμένου να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο με τις σχολές και τα τμήματα της επιλογής τους.

Η ηλεκτρονική διαδικασία ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 22 Ιουλίου.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν στο ΕΠΑΛ  για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό τους και σε πρώτο στάδιο να προχωρήσουν σε κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (προσωρινή αποθήκευση).

Υπενθυμίζεται στους υποψηφίους ότι η τελική οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου δεν μπορεί να γίνει πριν την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα γενικά λύκεια.

Με την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρείται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό, που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι δεν υποβάλουν μηχανογραφικό εμπρόθεσμα, θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

Μέχρι στιγμής πάντως η συμπλήρωση και η κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου, παραμένει σε εκκρεμότητα από το σύνολο των υποψηφίων καθώς οι περισσότεροι αναμένουν την ανακοίνωση των βαθμολογιών προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα.