Με μεγαλοπρέπεια και επισημότητα οι Ταξιάρχες τίμησαν τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ

Την Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ τίμησαν χθες και σήμερα οι Ταξιάρχες. Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας με την τέλεση του Μέγα Εσπερινού στον ιστορικό Ναό που είναι αφιερωμένος στους Αρχαγγέλους.

Πλήθος κόσμου, άρχισε να συρρέει από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών για να προσκυνήσει τους Αρχαγγέλους που σύμφωνα με τις Αγίες Γραφές είναι οι δυο φωτεινότατοι οφθαλμοί του Θεού με τους οποίους βλέπει και φωτίζει όλο τον ορατό και αόρατο κόσμο.

Αυτούς τους δυο κραταιότατες χείρες του Θεού γιορτάζει η Εκκλησία μας στις 8 Νοεμβρίου.

Με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη κλήρος και λαός συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Σύναξης των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ. Τους προστάτες των Ταξιαρχών που φωτίζουν και μεσιτεύουν στο Θεό για το χωριό του Δήμου Φαρκαδόνας.

Μετά την τέλεση του Εσπερινού προσφέρθηκε η παραδοσιακή φιλοξενία στους παρευρισκόμενους, προσφορά κατοίκων και Ενοριακού Ναού.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων τα χορευτικά τμήματα παιδιών και ενηλίκων των Ταξιαρχών, του Πετροπόρου και της Νομής προσέφεραν ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, παρουσιάζοντας τοπικού χορούς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο πρόεδρος του χωριού κ. Αποστόλης Καταραχιάς βράβευσε τους προέδρους της Νομής και του Πετροπόρου κ.κ. Εύη Καϊνανά και Κώστα Φορτοτήρα για την συνεργασία που αναπτύσσουν. Παράλληλα βράβευσε την ιστοσελίδα «KriniTrikalon.gr» για την πολύτιμη προσφορά στην τοπική ενημέρωση καθώς επίσης και τις δασκάλες χορού κ.κ. Σοφία Μόρφου και Άννα Μπουκουβάλα.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν το πρωί της Τρίτης με την τέλεση του όρθρου και της Θείας Λειτουργίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου.