Μέσα σε δυο 24ωρα έχασε 80 νεογέννητα κατσίκια κτηνοτρόφος στο Ζάρκο

Απογοήτευση και αγανάκτηση, πικρία και οικονομική καταστροφή είναι οι λέξεις με τις οποίες οι κτηνοτρόφοι της Φαρκαδόνας αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στα ποιμνιοστάσια τους.
Κι ενώ επί ένα πεντάμηνο περίμεναν το Γενάρη για να ξεκινήσουν οι γέννες των ζώων, τα οποία θα μεγάλωναν και θα τους έδιναν ένα μικρό ή μεγάλο εισόδημα Απόκριες και Πάσχα, δυστυχώς αυτές άρχισαν με το χειρότερο τρόπο.
Τα ζώα γεννούν αλλά το πολικό ψύχος των προηγούμενων ημερών αποτέλεσε την αφορμή για χαθούν τα νεογέννητα μη αντέχοντας στην παγωνιά.
«Μέσα σε δυο ημέρες έχασα 80 νεογέννητα κατσίκια», μας ανέφερε κτηνοτρόφος στο Ζάρκο, προσθέτοντας χαρακτηριστικά, «παίρνω τηλέφωνο στον ΕΛΓΑ για να μου πουν τι θα κάνω, αν έρθουν να καταγράψουν τη ζημιά και δεν απαντά κανείς. Έχω τα νεκρά ζώα μέσα στο μαντρί, τα βλέπω και απελπίζομαι, καθώς μέσα σε δυο μέρες χάθηκε όλο το βιός, που θα πουλούσα το Πάσχα».
Ανάλογα λόγια εκφράζουν στο σύνολο τους οι κτηνοτρόφοι όλου του Δήμου, ζητώντας άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση στο 100%.