Μέσα στον Οκτώβριο ή το αργότερο το Νοέμβριο το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Αν και ο Δήμος Φαρκαδόνας δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα, ωστόσο προσφέρονται θέσεις σε δυο όμορους Δήμους της Καρδίτσας και των Τρικκαίων

Στο τέλος του μήνα που διανύουμε ή το αργότερο στις αρχές του Νοέμβρη αναμένεται να τρέξει η β΄ φάση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε 34 Δήμους της χώρας.  Το πρόγραμμα αφορά 7.685 θέσεις οκτάμηνης απασχόλησης. Οι Δήμοι που επιλέχθηκαν μετά τους 17 της α’ φάσης, έχουν αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα προβλήματα ανεργίας στη χώρα, άρα έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη να στηριχθούν από ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν εντάσσεται ο Δήμος Φαρκαδόνας, ωστόσο στις 7.685 θέσεις συμπεριλαμβάνονται κι εκείνες σε όμορους Δήμους και συγκεκριμένα στους Δήμους Τρικκαίων και Καρδίτσας.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον προγραμματισμό στο Δήμο Τρικκαίων προσφέρονται 263 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και κλάδων και στο Δήμο Καρδίτσας 259.

Υπενθυμίζεται ότι οι ωφελούμενοι θα εργαστούν στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Στα κριτήρια μοριοδότησης περιλαμβάνονται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στα νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Για το νέο πρόγραμμα κυριαρχεί ζωηρό ενδιαφέρον από πλευράς Φαρκαδόνιων ανέργων, που περιμένουν να τρέξει η διαδικασία καταθέτοντας την απαραίτητη αίτηση.