Μετά από αρκετά χρόνια διεξήχθη στην Κρήνη με μεγάλη επιτυχία το πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων

Η πλατεία του χωριό γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που γλέντησε με τη ψυχή του ανανεώνοντας πλέον το ραντεβού για τις 12 Αυγούστου ημέρα Σάββατο στο ετήσιο Αντάμωμα με την Παράδοση και τον Πολιτισμό

Αρκετά παλιά στο χωριό της Κρήνης ανήμερα του εορτασμού των Αγίων Αναργύρων, διεξάγονταν το καλοκαιρινό πανηγύρι του χωριού, το οποίο συναντούσε μεγάλη απήχηση.

Μεσολάβησαν αρκετά χρόνια από εκείνες τις εποχές. Το πανηγύρι του χωριού έπαψε να διοργανώνεται, αποτελώντας ανάμνηση για τους μεγαλύτερους κατοίκους του χωριού.

Οι προσπάθειες ωστόσο του νεοσύστατου διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης και οι πρωτοβουλίες που ανέπτυξαν τα δέκα, νέα μέλη της διοίκησης, επανέφεραν την διοργάνωση του πανηγυριού στο χωριό.

Φυσικά στην όλη προσπάθεια συνέβαλλαν κάτοικοι, κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες και απλοί κάτοικοι που με τις προσφορές τους βοήθησαν στην διοργάνωση.

Οι εκδηλώσεις έρχισαν το απόγευμα της παρασκευής με την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας στο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων  και συνεχίστηκαν το πρωί του Σαββάτου ανήμερα της εορτής με την τέλεση του Όρθου και της Θείας Λειτουργίας μετ’ αρτοκλασίας.

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία του χωριού ήρθε να ζωντανέψει εκ νέου η παράδοση. Το πανηγύρι διοργανώθηκε έπειτα από πολλά χρόνια και περιελάμβανε την εμφάνιση των χορευτικών συνόλων του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης που παρουσίασαν ένα εξαιρετικά όμορφο πρόγραμμα.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκε η παραδοσιακή φιλοξενία προσφορά των κατοίκων, όπως και ποτών. Με την ολοκλήρωση των χορευτικών τη σκυτάλη έλαβε ο κόσμος που είχε την ευκαιρία να διασκεδάσει σε παραδοσιακούς ρυθμούς.

Πλέον οι κάτοικοι και ο Σύλλογος ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 12 Αυγούστου όπου θα διεξαχθεί το 7ο κατά σειρά ετήσιο Αντάμωμα με την Παράδοση και τον Πολιτισμό.