Μετά τη Φαρκαδόνα ακολούθησε ο Σταυρός Φαρσάλων

Με πανομοιότυπο τρόπο, όπως αυτό που χρησιμοποίησαν στην Φαρκαδόνα προ ημερών, 2 άγνωστοι προσέγγισαν ηλικιωμένους και τους αφαίρεσαν 40.000 ευρώ προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την περασμένη Τρίτη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δυο ανδρών, οι οποίοι κατάφεραν να εξαπατήσουν ζευγάρι ηλικιωμένων στη Φαρκαδόνα και να τους αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Όπως είναι γνωστό, κι όπως αποκλειστικά κατέγραψε το KriniTrikalon.gr, οι δυο μέχρι στιγμής άγνωστοι επισκέφτηκαν την οικία των δυο ηλικιωμένων στη Φαρκαδόνα, προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ. Οι δυο άγνωστοι κατάφεραν να εξαπατήσουν τους ηλικιωμένους υποστηρίζοντας ότι στην οικία τους εκπέμπεται ακτινοβολία, η οποία θα κατέστρεφε χαρτονομίσματα. Τους παρότρυναν να τα δέσουν σε ένα μαντήλι και λίγη ώρα αργότερα κατάφεραν να τους αφαιρέσουν.

Λίγα 24ωρα  μετά το συμβάν που καταγράφτηκε στην Φαρκαδόνα, ένα νέο περιστατικό ήρθε να καταγραφεί σε περιοχή των Φαρσάλων και συγκεκριμένα στο χωριό Σταυρός, το οποίο δεν απέχει ιδιαίτερα μακριά από την περιοχή της Φαρκαδόνας. Δυο άγνωστοι με τον ίδιο τρόπο και μεθοδολογία προσέγγισαν ζευγάρι ηλικιωμένων και με το ίδιο επιχειρημα αφαίρεσαν ποσό της τάξης των 40.000 ευρώ.

Ανάλογα γεγονότα έχουν συμβεί κατά καιρούς σε αρκετές Θεσσαλικές περιοχές. Οι αστυνομικές Αρχές της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας συστήνουν στους κατοίκους και δη στους ηλικιωμένους την ιδιαίτερη προσοχή, να μην εμπιστεύονται αγνώστους ειδικά όταν τους καταθέτουν επιχειρήματα που σχετίζονται με χρήματα ποσά. Τους καλούν να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί ειδοποιώντας άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές, των κατά τόπους διευθύνσεων και τμημάτων.