Μεταξύ στους πρώτους των πρώτων μια Φαρκαδόνια υποψήφια

Η μαθήτρια και υποψήφια του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας συγκέντρωσε ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία ξεπερνώντας τον πήχη των 19.200 μορίων και ανοίγοντας πανιά για πανεπιστημιακές σχολές των Θετικών Σπουδών

Μια σημαντική πρωτιά έρχεται να καταγραφεί τη φετινή χρονιά και μετά από διάστημα δυο περίπου χρόνων στο Γενικό Λύκειο Φαρκαδόνας σε επίπεδο πανελλήνιων εξετάσεων.

Είναι αυτή της μαθήτριας  Ευαγγελίας Γριζανίτη, η οποία τη φετινή χρονιά διαγωνιζόταν στις πανελλήνιες εξετάσεις και η οποία συγκέντρωσε ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες. Από τα εξεταζόμενα μαθήματα η μαθήτρια και υποψήφια του ΓΕΛ Φαρκαδόνας συγκέντρωσε συνολικά 19.236 μόρια, κατακτώντας μαζί με άλλους συμμαθητές της απ’ όλο το νομό, την κορυφή στον βαθμολογικό πίνακα.

Η Ευαγγελία συμμετείχε στις πανελλήνιες εξετάσεις και αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη. Και πως άλλωστε, όταν ο βαθμός πρόσβασης ξεπέρασε τις 19.000 μόρια, γεγονός που της ανοίγει τις πόρτες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στις πανεπιστημιακές σχολές των θετικών σπουδών. Η Ευαγγελία έπιασε την πρωτιά στο σχολείο της και σήμερα αναφέρεται στην επιτυχία που γέμισε χαρά στην ίδια, στους γονείς και στους καθηγητές της.

Η ίδια μέχρι και σήμερα δεν έχει καταλήξει στην επιλογή της σχολής. Ωστόσο θα συμπέραινε κανείς ότι «φλερτάρει» με δυνατές σχολές του συγκεκριμένου πεδίου. Η επιλογή ωστόσο είναι δική της κι έχει το χρόνο να το αποφασίσει τις επόμενες ημέρες.

Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας της 18χρονης Ευαγγελίας Γριζανίτη; Η ίδια ήρθε να απαντήσει στο ερώτημα που της απηύθυνε το «ΚΡΗΝΗ LIVE» λίγο μετά την γνωστοποίηση των βαθμολογιών της.

«Πιστεύω ότι η επιτυχία προήλθε μέσα από το συστηματικό διάβασμα. Μια συστηματική μελέτη που ακολούθησα για αρκετά έτη χωρίς υπερβολές. Όλα στη ζωή μας απαιτούν ένα μέτρο. Αν δεν είχα λάβει και βάλει τις σωστές βάσεις τα προηγούμενα χρόνια αναμφίβολα δεν θα πετύχαινα το στόχο μου.», τόνισε η υποψήφια.

Ο δρόμος για την κατάκτηση των 19.236 μορίων σαφώς και ήταν δύσκολος για την ίδια, ωστόσο με την στήριξη γονιών και εκπαιδευτικών σε σχολείο και φροντιστήριο ο στόχος επετεύχθη.

«Σαφώς και ήταν δύσκολος και το γνωρίζουν όλοι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που δίνουν την πρώτη, ξεχωριστή μάχη της ζωής τους. Με τη δική μου θέληση, το συστηματικό διάβασμα και την ψυχραιμία που έδειξα τα κατάφερα. Βέβαια σ’ αυτό συνέβαλαν οι γονείς μου και οι καθηγητές μου για την στήριξη και την βοήθεια που μου παρείχαν σε κάθε επίπεδο.», απαντά η ίδια.

Για την επίτευξη του στόχου δεν χωρά αμφιβολία ότι υπάρχουν και στερήσεις. Και για την υποψήφια του ΓΕΛ Φαρκαδόνας υπήρξαν, όπως και για κάθε υποψήφιο άλλωστε.

Για την ίδια δεν ήταν τόσο οι έξοδοι, αλλά ο ελεύθερος χρόνος που διέθετε για τον αθλητισμό καθώς επίσης και για τη ζωγραφική. Από εδώ και πέρα και μέχρι την έναρξη των σπουδών της θα έχει το χρόνο για άθληση αλλά και ζωγραφική που υπεραγαπά.