Μετέφερε την αγωνία των Φαρκαδόνιων ΕΒΕ στη Λάρισα ο Ξάνθος Νάτσινας

Την αγωνία δεκάδων επαγγελαματοβιοτεχνών της περιοχής μας, αλλά και των χιλιάδων της χώρας για το μέλλον των επιχειρήσεων τους μετέφερε κατά την διάρκεια του πρόσφατου πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου της Λάρισας ο πρόεδρος του Συλλόγου ΕΒΕ Φαρκαδόνας κ. Ξάνθος Νάτσινας.

Ο πρόεδρος των ΕΒΕ της Φαρκαδόνας μίλησε για τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ΕΒΕ σημειώνοντας ότι πλέον η κατάσταση οδεύει από το κακό στο χειρότερο με τους επαγγλεματοβιοτέχνες της περιοχής και της χώρας να βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης.

Κάλεσε ΕΒΕ και εργαζομένους, συνταξιούχους, αγρότες και άνεργους σε κοινή γραμμή πλεύσης, αγωνιστικά να αντιπαλέψουν τις πολιτικές που τους εξαθλιώνουν και τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

«Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ό,τι έχει απομείνει από εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους! Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υπο-κατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!

Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα», τόνισε ο κ. Νάτσινας και πρόσθεσε:

«Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!

Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλαδή της δουλειάς – λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!

Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του «μη μισθολογικού κόστους» που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!

Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!

«Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.

Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Ο κατάλογος είναι μακρύς.».