Μη κάνεις όνειρα….«πολλά» κάτσε εκεί που είσαι καλά

Αυτοπροτάθηκε δημόσια για αντιδήμαρχος ο Βαγγέλης Ζαφείρης για να προσφέρει την αντιμισθία σε κοινωνικούς σκοπούς

Χρόνια τώρα σε αυτή την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τα έχουμε δει και ακούσει όλα. Σε μια 14χρονη πορεία (2004-2018) κάλυψης του δημοτικού ρεπορτάζ Φαρκαδόνας, τι να πρωτοθυμηθούμε…τις ατάκες, τις ύβρεις, τους μυθικούς καυγάδες, τις παραιτήσεις, τις απεργίες πείνας, και πόσα και τόσα άλλα. Ίσως όλα αυτά τα σκηνικά που ζήσαμε από το 2004 έως και σήμερα θα μπορούσαν να αποτελούν ιστορίες ενός βιβλίου, που δεν θα χορταίναμε να διαβάζαμε για χρόνια. Και ο χρόνος δεν σταματάει εδώ μιας και έχουμε μπροστά μας 12 μήνες…

Και το απόγευμα της Τετάρτης το κερασάκι στην τούρτα…θέλησε να βάλει ο Βαγγέλης Ζαφείρης, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Κι ενώ περιμέναμε όλοι να ξεκινήσει η συνεδρίαση το ακούσαμε κι αυτό. Ο Βαγγέλης Ζαφείρης αυτοπροτάθηκε για αντιδήμαρχος. Απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο κ. Θανάση Μεριβάκη, του ζήτησε να τον ορίσει αντιδήμαρχο, λίγο πριν το κλείσιμο της δημοτικής περιόδου. Όσο για τις αντιμισθίες, δεσμεύτηκε αφού ανέτρεξε σε σχετικούς νόμους θα τις αποδώσει σε ιδρύματα.

Μάλιστα ζήτησε από τον δήμαρχο να σπεύσει να του αναθέσει καθήκοντα σύντομα κι εντός της εβδομάδας, μιας και η Οιχαλία, περιμένει να τον δει αντιδήμαρχο. Ο ίδιος θεώρησε τον εαυτό του ως τον καταλληλότερο για να αναλάβει καθήκοντα, τα οποία θα τα εκτελέσει με ευσυνειδησία. Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι η παρούσα δημοτική περίοδος για τον ίδιο είναι η τελευταία μιας και δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Τι να ευχηθούμε;

Άντε και αντιδήμαρχος… «σαμά» πόσος καιρός έμεινε  ακόμη ένας χρόνος.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ