Μια απροσδόκητη επίσκεψη σε ορεινή περιοχή της Οιχαλίας

Μια απροσδόκητη επίσκεψη σε ορεινή περιοχή της ευρύτερης περιοχής της Οιχαλίας είχαμε τις προηγούμενες ημέρες. Επίσκεψη που προκαλεί προβληματισμό αλλά και φόβο σε κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε κυνηγός στο «KriniTrikalon.gr», την περασμένη εβδομάδα κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας αντελήφθη την παρουσία μιας αρκούδας στο Όρος Ορφανός της Οιχαλίας. Την προσοχή του κυνηγού κέντρισε μια αγέλη σκύλων που κυνηγούσε από απόσταση την αρκούδα που έψαχνε τρόπους διαφυγής. Αν και ο κυνηγός βρισκόταν σε μακρινή απόσταση από το σαρκοφάγο ζώο, διέκρινε καθαρά την παρουσία της που έψαχνε να ξεφύγει από την αγέλη των σκύλων.

Λίγο αργότερα η αρκούδα ξέφευγε από το κυνήγι των σκυλιών, ωστόσο η είδηση που μεταφερόταν σε άλλους κυνηγούς και κτηνοτρόφους προκαλούσε το φόβο και την ανησυχία.

Η αρκούδα εκτιμάται ότι κατά την αναζήτηση της τροφής έχασε το δρόμο της εξαιτίας και του χιονιού και βρέθηκε στην περιοχή μας. Αν και το παραπάνω σενάριο αποτελεί μια απλή εκτίμηση, οι κτηνοτρόφοι πλέον είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τα κοπάδια τους και πολύ περισσότερο για την σωματική τους ακεραιότητα.