Μια εβδομάδα απομένει για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με εκτιμήσεις λογιστών της ευρύτερης περιοχής της Φαρκαδόνας ένα μηδαμινό ποσοστό φορολογούμενων δεν έσπευσε ακόμη να καταθέσει φορολογική δήλωση.

Μια περίπου εβδομάδα απομένει για την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Μετά την παράταση που είχε δοθεί από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών η διαδικασία ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 17 του μήνα. Σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με εκτιμήσεις λογιστών της ευρύτερης περιοχής της Φαρκαδόνας ένα μηδαμινό ποσοστό φορολογούμενων δεν έσπευσε ακόμη να καταθέσει φορολογική δήλωση. Πρόκειται για συντοπίτες που διαμένουν στο εξωτερικό αλλά και κάποιους αγρότες. Οι μεν πρώτη κατηγορία αναμένεται να έρθει σε συνεννόηση με τους λογιστές για την κατάθεση ενώ οι δεύτεροι, με τις αλλαγές που έχουν συμβεί με την ένταξη τους στο κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, έχουν εκκρεμότητες και οφείλουν πριν την δήλωση να συγκεντρώσουν σειρά εγγράφων. Όπως και να έχει οι ημερομηνίες πιέζουν και το αργότερο μέχρι και το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να οριστικοποιήσουν την δήλωση. Σε διαφορετική περίπτωση τα πρόστιμα είναι αυστηρά.

Από τα πρώτα στοιχεία και σε τοπικό επίπεδο προκύπτει ότι και η πλειονότητα των συντοπιτών μας θα κληθεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εκκαθαριστικών είναι χρεωστικό. Μάλιστα κάθε φορολογούμενος θα κληθεί να καταβάλει συνολικά από 200 ευρώ έως 1.100 ευρώ κατά μέσο όρο δήλωσης.

Όσο όμως και αν καθυστερήσει κανείς το πεπρωμένο φυγήν αδύνατο. Η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να πληρωθεί στο τέλος του Ιουλίου. Η δεύτερη δόση θα πληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου και η Τρίτη και τελευταία δόση θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου. Όσο για τις περιπτώσεις εκείνων με πιστωτικό εκκαθαριστικό είναι ελάχιστες, όπως φυσικά και τα ποσά που ξεκινούν από 40 ευρώ και δεν ξεπερνούν τα 100 ευρώ.