«Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή»

Με το σύνθημα «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή», το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) διοργανώνει από τις 12 έως τις 19 Δεκεμβρίου, την «4η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», η οποία είναι αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Κατά τη διάρκεια της «4ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης», θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα όλης της χώρας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν διανομή εκπαιδευτικού υλικού, ομιλίες αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).

Σήμερα τοπ πρωί διασώστες του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων προχωρώντας σε ευρεία ενημέρωση των Τρικαλινών γύρω από την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Ενημέρωσαν τον κόσμο γύρω από τους τρόπους παροχής Α΄ Βοηθειών που θα φανούν σωτήριες για μια ανθρώπινη ζωή σε ένα έκτακτο γεγονός.

Τέλος να υπογραμμιστεί ότι θεσμοθέτηση της «Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης» στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών αναφορικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών,

την παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών,

την ανάδειξη του πολύπλευρου κοινωνικού έργου του Ε.Κ.Α.Β.

Τις επόμενες ημέρες ανάλογες παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν στο σύνολο των Θεσσαλικών πόλεων.1-ekav 2-ekav 3-ekav