Μια γυναίκα μπορεί να κάνει την αυτοδιοίκηση διαφορετική

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δεβόρα Οικονομούλα με το συνδυασμό της Ελένης Χαλβατζά, «Ο Τόπος μας Αύριο – Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση» θα δώσει το προσωπικό και συλλογικό αγώνα για την ανόρθωση του Δήμου Φαρκαδόνας

Η εφαρμογή του αυτοδιοικητικού προγράμματος επέφερε σειρά αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση που επηρέασαν άμεσα υποψηφίους-ες δημάρχους ανά την Ελλάδα. Προκάλεσαν πονοκέφαλο στους αυτοδιοικητικούς που προήλθε από το γεγονός της  αύξησης των ποσοστώσεων στην συμμετοχή των γυναικών στους συνδυασμούς. Φτάνει να σημειώσουμε ότι το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών αυξήθηκε στο 40%, όταν η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ανδρική υπόθεση.

Ανδρική υπόθεση μιας και σε πανελλαδικό επίπεδο, το 2014, το ποσοστό των γυναικών δημοτικών συμβούλων ήταν 18,1% και στο Δήμο Φαρκαδόνας μόλις 11%.

Ωστόσο, όπως καταγράφει η KPHNHLIVE» στα τοπικά ψηφοδέλτια για το Δήμο Φαρκαδόνας συμπεριλαμβάνονται αξιόλογα πρόσωπα, τα οποία ανήκουν σε γυναίκες. Ένα από αυτά και η Δεβόρα Οικονομούλα, υποψηφία δημοτική σύμβουλο με το συνδυασμό «Ο Τόπος μας Αύριο» Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση» που ηγείται η κα Ελένη Χαλβατζά.

Η ίδια διεκδικεί μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να δώσει το προσωπικό και συλλογικό αγώνα για την ανόρθωση του Δήμου Φαρκαδόνας.

Αναμφίβολα θα υποστηρίζαμε ότι η συμμετοχή των γυναικών στα δημοτικά συμβούλια είναι ικανή να φέρει την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας.

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι χώρος που δίνει στις γυναίκες πολλές δυνατότητες να ασχοληθούν και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα της καθώς είναι λόγο ιδιοσυγκρασίας πιο ευαισθητοποιημένες σε καίρια κοινωνικά θέματα, όπως η απασχόληση, η εκπαίδευση, η υγεία, το περιβάλλον, η βιώσιμη ανάπτυξη, η αλληλεγγύη και η πρόνοια για την τρίτη ηλικία και τις ευπαθείς ομάδες. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από γυναικείες παρουσίες, καθώς έχουν αποδείξει πόσο ικανές είναι σε όλα τα επίπεδα.

Και η Δεβόρα Οικονομούλα είναι μια από αυτές και πρέπει να στηριχτεί…