Μια ιδιαίτερα γλυκιά παρουσία της Κρήνης έφυγε από τη ζωή

Σε ηλικία 88 ετών απεβίωσε η Κωνσταντινιά Αργυρίου, μια γυναίκα που το όνομά της συνδέθηκε με την προσπάθεια ανάδειξης των ηθών, εθίμων και παραδόσεων του χωριού

Υπήρξε μια ιδιαίτερα γλυκιά γυναίκα. Λεβέντισσα, ευγενική, προσιτή και αγαπητή στον κόσμο. Δραστήρια πολιτιστικά μιας και συμμετείχε σε διάφορες συνεντεύξεις για τη διάδοση των ηθών και εθίμων του χωριού, για την ανάδειξη της παράδοσης. Οι παροτρύνσεις της προς τους μικρότερους και δη στη νέα γενιά ήταν πάντα σαφείς, συνεχίστε να μεταλαμπαδεύεται τα ήθη και τα έθιμα, την παράδοση, για να μην χαθεί, να συνεχίσει να υπάρχει η ιστορία μας, που μας άφησαν παρακαραθήκη οι προγονοί μας. Για αυτούς αυτό αποτελεί το καλύτερο μνημόσυνο, αποτελεί μια μυσταγωγία που δύσκολα την αντιλαμβάνεται κανείς.

Την είχαμε διαβάσει στο βιβλίο του γιου της Θανάση Αργυρίου, ως κύρια αφηγήτρια στα «Παραμύθια της μάνας μου». Δεν θα ξεχάσουμε τις συνεντεύξεις που παραχώρησε στον Πολιτιστικό Σύλλογο, στην «ΚΡΗΝΗ LIVE»  αλλά και σε άλλους συγχωριανούς, με επίκεντρο πολιτιστικά θέματα.

Όλα αυτά ήταν μερικά από τα πολλά στοιχεία που συνέθεταν το πρόσωπο της Κωνσταντινιάς Αργυρίου από την Κρήνη η οποία έφυγε γαλήνια από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων. Ήρεμα και ευλογημένα, όπως ήταν η παρουσία της στην επίγεια ζωή. Πλέον «ετοιμάζεται» να αναπαυτεί στα χώματα που τόσο αγάπησε, στα χώματα που εργάστηκε σκληρά, στα χώματα που πότισε μαζί με τους συγχωριανούς της με τον ιδρώτα της. Θα κηδευτεί στις 11 το πρωί της Τετάρτης 26 Δεκεμβρίου από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Κρήνης.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στα παιδιά της και τους συγγενείς, ας είναι ελαφρύ το χώμα της Κρήνης που θα την σκεπάσει.