Μία πολύ χρήσιμη κι ενδιαφέρουσα ενημέρωση για θέματα Πολιτικής Άμυνας και εκτάκτων αναγκών

Η Εκδήλωση για την εκπαίδευση του πληθυσμού διοργανώθηκε από το Α.Τ. Φαρκαδόνας με την υποστήριξη των συναρμόδιων Υπηρεσιών Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων και Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας

Την απήχηση προέδρων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Φαρκαδόνας καθώς και ενεργών πολιτών, συνάντησε η εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας, το Αστυνομικό Τμήμα Φαρκαδόνας.

Στην εκδήλωση μετείχαν και συνεργάστηκαν ως ομιλητές, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας.

Στην εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι πολίτες ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν σε θέματα Πολιτικής Άμυνας. Αυτός εξάλλου ήταν και ο τίτλος της εκδήλωσης «Εκπαίδευση Άμαχου Πληθυσμού για Θέματα Πολιτικής Άμυνας».

Την ενημέρωση για θέματα Πολιτικής Άμυνας πραγματοποίησε ο Υπαστυνόμος του Α.Τ. Φαρκαδόνας κ. Κωνσταντίνος Παππάς.

Ο Υπαστυνόμος επικέντρωσε την προσοχή του, γενικά περί πολιτικής άμυνας, στα συμβατικά όπλα μέσα προστασίας, στο Βιολογικό – Χημικό πόλεμο, καθώς και στα μέτρα προστασίας αμάχου πληθυσμού. Δεν έμεινε μονάχα εκεί εστίασε την προσοχή του και σε φυσικά φαινόμενα, όπως στα μέτρα που πρέπει να λάβουν φορείς, τοπικές αρχές και πολίτες μετά από ένα σεισμό, μιας και η χώρα μας κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις των σεισμογενών περιοχών της Ευρώπης και παγκοσμίως.

Σε θέματα πυρόσβεσης αλλά και ατυχημάτων που προέρχονται από μια πυρκαγιά ή άλλους είδους φυσικά φαινόμενα αναφέρθηκε ο Επιπυραγός κ. Αναστάσιος Μιχαλόπουλος, δίνοντας τις κατάλληλες συμβουλές στους παρευρισκόμενους.

Θεωρητική ενημέρωση γύρω από τις πρώτες βοήθειες πραγματοποίησε η γενική γιατρός του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας κα Αθηνά Τάσσιου.

Οι συμμετέχοντες απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την οργάνωση της Πολιτικής Άμυνας και πληροφορήθηκαν, ότι η Πολιτική Άμυνα δεν είναι απαραίτητη μόνο σε μια εμπόλεμη κατάσταση αλλά και στο καιρό της ειρήνης για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που προκύπτουν από απρόοπτα και αιφνίδια γεγονότα. Αναμφίβολα οι γνώσεις αυτές είναι απαραίτητες για κάθε πολίτη και γενικά για όλο τον πληθυσμό για να μπορέσει να επιβιώσει ή να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση καθώς και να βοηθήσει άλλα άτομα που κινδυνεύουν.

Την εκδήλωση πέραν των άλλων παρακολούθησαν ο διοικητής του Α.Τ. Φαρκαδόνας κ. Δημήτρης Νταφέκης, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης καθώς επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δήμος Μανιώτης.