Μια σημαντική εμπειρία έζησαν οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας

Στο πλαίσιο της 4ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το διδακτήριο επισκέφτηκε ο κ. Νίκος Αγγελάκης που μίλησε στα παιδιά για την αξία και τις ιδέες της άθλησης

Μια σημαντική εμπειρία έζησαν οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας στο πλαίσιο της 4η διοργάνωσης της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Πέραν των αθλοπαιδιών που διοργανώθηκαν στο σχολείο από τους δασκάλους με την υποστήριξη της διευθύντριας του διδακτηρίου κα Σταυρούλας Παθέκα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα σημαντικό αθλητή τον κ. Νίκο Αγγελάκη, αστυνομικό στην Υποδιεύθυνση Φυσικής Αγωγής Αστυνομικών (Υ.Φ.Α.Α).

Για την ιστορία ο κ. Αγγελάκης συμμετείχε στην ποδοσφαιρική καριέρα στον «Α.Ο. ΔΙΓΕΝΗ, στον Α.Ο ΤΡΙΚΑΛΑ, στον Α.Σ ΜΕΤΕΩΡΑ και στον ΑΣΤΕΡΑ ΒΑΡΗΣ. Διεθνής με την Εθνική ομάδα (παίδων και νέων), καθώς επίσης με την Εθνική Ενόπλων και  Αστυνομίας. Διακρίθηκε  (1η και 2η  θέση στο Βαλκανικο, 2η  θέση στο Ευρωπαϊκό και τέσσερις φορές 1η  θέση στο Ενόπλων. Συμμετείχε ως Εθελοντής, Λαμπαδηδρόμος και φρουρός της φλόγας των Special Olympics.

Ο κ. Αγγελάκης μίλησε στα παιδιά για τον αθλητισμό και έπαιξε μαζί τους. Τα παιδιά ζήτησαν από το αθλητή τους αναφέρει στιγμές από την αθλητική του πορεία, κάτι που έκανε εντυπωσιάζοντας τους μικρούς φίλους.

Με αφορμή την επίσκεψη Αγγελάκη το σχολείο επισκέφτηκε ο διευθυντής εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μπουλούμπασης μιλώντας στα παιδιά για την αξία του αθλητισμού.

Παράλληλα ο διευθυντής εκπαίδευσης ενθάρρυνε και παρότρυνε τα παιδιά να εμπνευστούν πρώτα από την θαυμαστή, επαγγελματική και κοινωνική πορεία των σπουδαίων ανθρώπων που βρέθηκαν δίπλα τους, όπως ήταν ο Νίκος Αγγελάκης, υπογραμμίζοντας ότι στην πορεία θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κι άλλους σπουδαίους ανθρώπους της πανελλήνιας και παγκόσμιας κοινωνίας και να εμπνευστούν μέσα από τα έργα τους και την θετική κοινωνική και επαγγελματική τους συμπεριφορά.

Επίσης ο Γρηγόρης Κυρίτσης έφερε μπάλες στο σχολείο από τον «Διγενή» για να χαρούν το παιχνίδι του ποδοσφαίρου.