Μια ξεχωριστή επίσκεψη δέχτηκαν οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας

Μαθητές και δάσκαλοι του σχολείου υποδέχτηκαν με χαρά στο σχολείο τους, τον πρωταθλητή Ελλάδας στο Κικ Μπόξινγκ, κ. Φώτη Γεωργόπουλο, στο πλαίσιο της «5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018»

Αθλήθηκαν, ενημερώθηκαν γύρω από τον αθλητισμό αλλά ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν σπουδαίο Τρικαλινό αθλητή με πλούσια δραστηριότητα.

Ο λόγος για τους μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας, οι οποίοι το πρωί της Παρασκευής, εγκατέλειψαν προσωρινά τις σχολικές αίθουσες και τα θρανία και βγήκαν στο αύλιο χώρο του σχολείου τους για να τιμήσουν την «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018». Για ένα διαφορετικό μάθημα που θα αποτελέσει την αφορμή να φέρει τα παιδιά κοντά στον Αθλητισμό από μικρή ηλικία.

Μαθητές και δάσκαλοι του σχολείου υποδέχτηκαν με χαρά στο σχολείο τον πρωταθλητή Ελλάδας στο κικ μπόξινγκ, κ. Φώτη Γεωργόπουλο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της διεύθυνσης και επισκέφτηκε το διδακτήριο πλαισιωμένος από ένα τμήμα της ομάδας που προπονεί αποτελούμενο από τους: Βασίλη Γεωργούση, Πέτρο Χήρα, Άννα Μαρία Γιώτα, Βέρα Κολοβού, Χρυσάνθη Νικολάου. Ο Φώτης Γεωργόπουλος γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1976 και ξεκίνησε το κικ μποξινγκ σε ηλικία 18 χρονών. Έχει στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις όπως: 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα το 2000, 4η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2001, 1η θέση στο Κύπελο Βορείου Ελλάδος το 2002, 1η θέση στο τουρνουά Αλεξάνδρειας το 2003, 1η θέση στο τουρνουά soueno Camp το 2004 που διεξήχθει στα Τρίκαλα! Πρωταθλητής Ελλάδος 2005 και κάτοχος επαγγελματικής ζώνης από την παγκόσμια ομοσπονδία world profi . 1η θέση στο επαγγελματικό πρωτάθλημα με όρους Κ-1 το 2006, Πρωταθλητής Ελλάδος το 2007 από την πανελλήνια ομοσπονδία.

Από το 2008 και στη συνέχεια είναι προπονητής και ήδη αρκετοί από τους αθλητές που προπονεί έχουν σημειώσει μεγάλες επιτυχίες στο εσωτερικό αλλά και σε αγώνες που διεξάγονται στο εξωτερικό.

Ο κ. Γεωργόπουλος μιλώντας στους μαθητές προσπάθησε να τους μεταγγίσει στάσεις που αποκόμισε ο ίδιος στο πέρασμά του από τον αθλητισμό όχι μόνο ως αθλητής αλλά και ως πρωταθλητής όπου οι πειρασμοί και οι επιρροές να ξεφύγει από τα αθλητικά ιδεώδη είναι σαφώς πιο έντονα. Έκανε σαφές στους μαθητές ότι ο αθλητισμός είναι αξία και ως αξία εμπεριέχει όλες τις αξίες που πρέπει να χαρακτηρίζουν έναν άνθρωπο. Θάρρος, ευγένεια ψυχής, ηθικότητα, άμιλλα, τόλμη, αγώνας για την κατάκτηση του προσωπικού ονείρου. Ο αθλητισμός είναι πηγή σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας.

Μετά το τέλος της ομιλίας του η ομάδα των αθλητών που τον συνόδευαν παρουσίασε στους μαθητές βασικές κινήσεις του αθλήματος όπως επίσης και πώς προπονούνται για να λάβουν μέρος στους αγώνες. Η επίδειξη τους αθλήματος συνεπήρε και ενθουσίασε τους μαθητές οι οποίοι επευφημούσαν και χειροκροτούσαν αδιάκοπα.

Ο σύλλογος διδασκόντων ευχαριστεί τον κ. Γεωργόπουλο για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμά του αλλά και για τις στάσεις ζωής που δίδαξε με το παράδειγμά του.

Το πρόγραμμα της «5η Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» συνεχίστηκε με αθλητικές δράσεις διαφορετικές για κάθε τάξη που οργάνωσε ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας κος Βασίλειος Μπέλος.