Μιχάλης Μπαγιώτης από Ταξιάρχες: Ξεπεράστε το παλιό…στηρίξτε το νέο και άφθαρτο

Συγκίνησε η μικρή μαθήτρια στους Ταξιάρχες που έσπευσε να προσφέρει ένα λευκό τριαντάφυλλο στον επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Ξεκίνημα» και αυριανό δήμαρχο Φαρκαδόνας Μιχάλη Μπαγιώτη

Με ένα λευκό τριαντάφυλλο σύμβολο της αγνότητας και της καθαρότητας υποδέχτηκε στο βήμα της προεκλογικής εκδήλωσης στους Ταξιάρχες ένα μικρό κορίτσι τον επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Ξεκίνημα» και αυριανό δήμαρχο Φαρκαδόνας Μιχάλη Μπαγιώτη.

Μια κίνηση που μπορεί να είχε συμβολικό χαρακτήρα αλλά αποτελεί ένα γεγονός της αγάπης που περιβάλει τον υποψήφιο δήμαρχο σε κάθε χωριό, από όλες της ηλικίες ατόμων, ακόμη και παιδιών.

Νεαρών ηλικιών που κλείνουν τα μάτια και αυτιά στο παλιό και το ξεπερασμένο, που αγωνιούν για το μέλλον τους, θέλοντας να δουν το τόπο τους να διοικείται από νέους ανθρώπους που έχουν μπροστά τους όλο το μέλλον. Κι αυτό φάνηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο κ. Μπαγιώτης αναβαίνοντας στο βήμα έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τον κόσμο.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Καρράς, που κατάγεται και διαμένει στους Ταξιάρχες, ευχαριστώντας τον κ. Μπαγιώτη για την τιμή που του έκανε να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο, και να αγωνιστεί μαζί του, για όσα δεν αγωνίστηκαν οι άλλοι δεκαετίες τώρα.

Κατά την κεντρική ομιλία στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων, όπως κατέγραψε το «ΚΡΗΝΗLIVE», που ήταν παρών στην εκδήλωση, ο Μιχάλης Μπαγιώτης μίλησε για το συνδυασμό «Νέο Ξεκίνημα». Ένα συνδυασμό που απαρτίζεται από ανθρώπους νεαρής, στην πλειονότητα ηλικίας, που ενδιαφέρονται να δουν την Φαρκαδόνα να αλλάζει σελίδα. Ανθρώπων που πορεύονται χωρίς συμφέροντα, χωρίς φιλοδοξίες, χωρίς να σκέφτονται και να τσακώνονται από τώρα από τις καρέκλες. Ανθρώπων που έμαθαν να κοιτούν τον κόσμο μάτια, χωρίς να προσπαθούν να τον κοροϊδέψουν και να τον υφαρπάξουν την ψήφο.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση ο τόπος δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους σωτήρες, δεν έχει ανάγκη από αρχηγοκεντρικούς συνδυασμούς, δεν έχει ανάγκη από ξεπερασμένα και πεπαλαιωμένα αυτοδιοικητικά μοντέλα. Ο συνδυασμός «Νέο Ξεκίνημα» οραματίζεται ένα νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο, με έμπειρα αλλά και νέα πρόσωπα με φρέσκιες ιδέες. Οραματίζεται ένα συμμετοχικό και συλλογικό αυτοδιοικητικό μοντέλο με απαρέγκλιτη πίστη στη δημοκρατία, που θα είναι στην υπηρεσία του «εμείς» και όχι στην αλαζονική κυριαρχία του «εγώ» και της αυλής μιας κλειστής παρέας.

Στην εκδήλωση υπήρξε η υπενθύμιση ότι στο «Νέο Ξεκίνημα» δεν υπάρχουν χωριά διαφορετικών αναπτυξιακών ταχυτήτων αλλά η ισόνομη ανάπτυξη όλων των χωριών του Δήμου. Ο συνδυασμός επεξεργάστηκε και θα υλοποιήσει στοχευμένες, μελετημένες και προγραμματισμένες παρεμβάσεις σε κάθε περιοχή ανάλογα με τις ανάγκες των ανθρώπων της. Βασικό κριτήριο για το συνδυασμό και τις παρεμβάσεις του θα είναι οι ανθρώπινες ανάγκες γιατί, πολύ απλά, ο Δήμος Φαρκαδόνας ανήκει στους ανθρώπους του, ανήκει σε όλους τους δημότες του.