Μικροί και μεγάλοι ανηφόρησαν στον Αη Λια της Φαρκαδόνας και ζήτησαν τη Χάρη του

Με μεγαλοπρέπεια κάτοικοι της Φαρκαδόνας τίμησαν την μνήμη του Προφήτου Ηλία του Θεσβίτου στο Ναό που είναι κτισμένος στους πρόποδες του Όρους «Ακαμάτης»

Απ’ όποια πλευρά κι αν σταθείς στη Φαρκαδόνα θα αντικρίσεις στους πρόποδες του Όρους «Ακαμάτης» να στέκει αγέρωχο το εξωκλήσι του Προφήτου Ηλία του Θεσβίτου.

Διασχίζοντας κανείς την εθνική οδό Τρικάλων – Λάρισας θα στρέψει την ημέρα τα μάτια του μικρό εξωκκλήσι του Θαυματουργού Αγίου που βρίσκεται κτισμένο σε ένα βραχώδη, δύσβατο σημείο. Όποια ώρα της νύχτας διαβεί κανείς την εθνική οδό θα δει να καίει το καντηλάκι στην εκκλησία. Στη μνήμη του Αγίου που καλείται να σκεπάζει όλη τη Φαρκαδόνα, που την έχει πιάτο στα πόδια του, όλους τους οδηγούς και τους διαβάτες.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες πολλοί ήταν οι πιστοί που ανηφόρησαν το απόγευμα της Πέμπτης αλλά και το πρωί της Παρασκευής για να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου, Προφήτου της εκκλησίας μας.

Το απόγευμα της Πέμπτης τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και ακολούθησε Θείο Κήρυγμα. Φαρκαδόνιοι κάθε ηλικίας ανηφόρησαν στο βουνό για να προσκυνήσουν την Εικόνα του Αγίου, ζητώντας τη Θεια βοήθεια, τη στήριξη και τη μεσιτεία του στον Ύψιστο, παρηγοριά και προστασία από εκεί ψηλά που στέκει ο Ναός του Θεού, ο οίκος του ιδίου.

Το πρωί της Παρασκευής οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, ολοκληρώνοντας το θρησκευτικό εορτασμό. Κλήρος και λαός ανανέωσαν το ραντεβού του για το ερχόμενο καλοκαίρι, όπου με υγεία, προσμονή και Θεϊκή υποστήριξη θα ανηφορίσουν εκ νέου για να τιμήσουν τον Άγιο με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα.

Ανάλογες εκδηλώσεις αξίζει να σημειωθεί τελέστηκαν το διήμερο και στο χωριό του Ζάρκου, όπου και στο συγκεκριμένο διαμέρισμα υπάρχει Ναός αφιερωμένος στον Άγιο.