«Μείνε δραστήριος σε κάθε ηλικία! Δώσε ζωή στα χρόνια σου»

Ημερίδα με στόχο την ενημέρωση για τον τρόπο αντιμετώπισης των δυσκολιών της κίνησης διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων – Καρδίτσας.

«Μείνε δραστήριος σε κάθε ηλικία! Δώσε ζωή στα χρόνια σου», είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει το προσεχή Σάββατο στις 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του επιμελητηρίου Τρικάλων ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων – Καρδίτσας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των Ιατρικών Συλλόγων Τρικάλων και Καρδίτσας ενώ ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Ε. Γεωργίου, Ρευματολόγος, Απ. Καραγιάννης, Ενδοκρινολόγος, Ορ. Μανωλάκης, Ορθοπαιδικός, Β. Σακκελάρη, Καθηγήτρια Φυσικοθεραπείας και Δ. Βασμάρης, Φυσικοθεραπευτής.

Η ημερίδα αποσκοπεί στο να ενημερώσει το ευρύ κοινό των Τρικάλων για τον τρόπο αντιμετώπισης των δυσκολιών της κίνησης, που παρατηρείται καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, αλλά και για την εξειδικευμένη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση σε άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Οι Φυσικοθεραπευτές, οι ειδικοί της άσκησης, της κίνησης και της λειτουργίας, μπορούν να βοηθήσουν μέσα από συμβουλές και προγράμματα, στη διατήρηση της κινητικότητας και της ανεξαρτησίας, ώστε να αποφευχθούν μακροπρόθεσμα δυσλειτουργίες και να ξεπεραστούν σωματικοί περιορισμοί.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Μετά το τέλος των ομιλιών, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.