Μειωμένες κατά 40% οι αποδοχές των νέων συνταξιούχων

«Με το Νόμο Κατρούγκαλου του 2016 η «φιλολαϊκή» κατά τα λοιπά Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ άρχισε να περικόπτει συντάξεις», αναφέρεται σε σχετική επιστολή του Αχιλλέα Αλεξίου υπευθύνου Τομέας Μισθωτών ΝΟΔΕ Τρικάλων

 Με περικοπές στις συντάξεις έρχονται αντιμέτωποι οι νέοι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τη 13η Μαΐου του 2016. Με το νέο καθεστώς και τις αλλαγές του νόμου Κατρούγκαλου, εκτιμάται ότι οι περικοπές θα αγγίξουν έως και 40% με ότι αυτό συνεπάγεται.
Στο θέμα επικεντρώνει την προσοχή της η τοπική ΝΟΔΕ Τρικάλων η οποία μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Τομέας Μισθωτών και ο υπεύθυνος κ. Αχιλλέας Αλεξίου κάνει λόγο για σφαγή στις συντάξεις.
Συγκεκριμένα μέσω της επιστολής που κοινοποιήθηκε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα εξής:   
«Με το Νόμο Κατρούγκαλου του 2016 η «φιλολαϊκή» κατά τα λοιπά Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ άρχισε να περικόπτει συντάξεις που εκδίδονται για όσους έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 13η Μαΐου του 2016. Δηλαδή αν κάποιος υπολόγιζε ότι θα έπαιρνε σύνταξη όπως ένας παλιός συνταξιούχος (π.χ. 1.200 ευρώ) έχει… γελαστεί. Θα παίρνει πλέον και με τους νέους υπολογισμούς 950 ευρώ και βλέπουμε! Όσο για τους παλιότερους συνταξιούχους, από 1-1-2019 καταργείται η προσωπική διαφορά, οδηγούνται και αυτοί στο νέο καθεστώς και δέχονται περικοπές έως 40% στις συντάξεις τους. Αυτά έκανε ο κ. Κατρούγκαλος και η «φιλολαϊκή» Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.».