Μοιρασμένα σε Αττική και Πηνειάδα τα Σαββατοκύριακα του γιατρού

Ισάξια μοιρασμένα σε Αθήνα και Πηνειάδα είναι τα Σαββατοκύριακα του γιατρού Αχιλλέα Κούμπου. Ενός δικού μας ανθρώπου, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται μακριά από τον γενέθλιο τόπο, λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης, εντούτοις η σκέψη του περιστρέφεται συνεχώς στην Πηνειάδα και στους δικούς του ανθρώπους.

Οι ιατρικές υποχρεώσεις στην Αθήνα για τον Αχιλλέα είναι πολλές, εξίσου σημαντικές είναι και στην Πηνειάδα, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ο γιατρός υπήρξε εμπνευστής της δεντροφύτευσης, μιας μεγάλης έκτασης περιμετρικά του χωριού. Φυσικά το εγχείρημα από τον ίδιο συνεχίζεται, πάντα με τη στήριξη των συγχωριανών του, που συμβάλουν κι εκείνοι με τη σειρά τους στην περιποίηση των δέντρων.

Οι στόχοι που θέτει για το χωριό του ο γιατρός δεν σταματούν ποτέ. Τους θέτει επί τάπητος σε χαλαρές συζητήσεις με φίλους και συγχωριανούς του στο καφενείο του χωριού. Τους επεξεργάζεται με την συντροφιά φίλων του, τα Σαββατοκύριακα, που παραμένει στην Αττική και απολαμβάνει το καφέ του σ’ ένα από τα σημεία που τον συναρπάζουν και τον γαληνεύουν, στην Μαρίνα Αλίμου. Συντροφιά λοιπόν με την παρέα του και τις Θεσσαλικές εφημερίδες, θέτει το πλάνο για την αισθητική αναβάθμιση του χωριού του, που δεν χάνει την ευκαιρία να το επισκέπτεται τακτικά.