Μοιράστηκαν ιδέες, κατέθεσαν προτάσεις και προβληματίστηκαν 27 Έφηβοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Φαρκαδόνας

Εντυπωσίασαν, συγκίνησαν και παρουσίασαν κάτι το διαφορετικό οι 27 μαθητές του Δήμου Φαρκαδόνας κατά την συνεδρίαση που διεξήχθη στην αίθουσα Δ.Σ. Φαρκαδόνας

 Το βράδυ της Παρασκευής τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας ήταν ασφυκτικά γεμάτα. Δεν προέκυψαν απουσίες που θα είχαν ως συνέπεια την αναβολή της συνεδρίασης , όπως συνηθίζεται τελευταία. Οι 27 σύμβουλοι υπήρξαν άπαντες παρόντες. Όσο για τις κόντρες, τις αψιμαχίες, τις φραστικές επιθέσεις που δίνουν και παίρνουν την τελευταία διετία, αντικαταστάθηκαν από τον προβληματισμό και το διάλογο.

Ο λόγος… γιατί τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου κατέλαβαν 27 παιδιά. Οι 27 έφηβοι δημοτικοί σύμβουλοι, πέντε σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των γυμνασίων και των λυκείων Φαρκαδόνας και Οιχαλίας και του ΕΠΑ.Λ. Φαρκαδόνας που συμμετείχαν στο 3ο κατά σειρά Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων.

Η δράση διοργανώθηκε από το Δήμο και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας (ELDW – European Local Democracy Week).

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας είναι ένας θεσμός που έχει σαν σκοπό την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών στο τρόπο λειτουργίας των τοπικών αρχών και την ενημέρωσή τους σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο.

Ο τίτλος της δράσης είναι: «Συμμετοχική Δημοκρατία: μοιράζομαι, προτείνω, αποφασίζω».

Κι αυτό ήρθαν να πράξουν το βράδυ της Παρασκευής οι 27 μαθητές των πέντε σχολείων. Να μοιραστούν, να προτείνουν και ταυτόχρονα να αποφασίσουν. Μέσα από τις πλούσιες εισηγήσεις του στάθηκαν σε κοινωνικά, περιβαλλοντικά, εκπαιδευτικά και δημοτικά θέματα, καταθέτοντας φρέσκιες ιδέες που πραγματικά εντυπωσίασαν, μιας και η νέα γενιά υπόσχεται και είναι έτοιμη να προσφέρει στο τόπο μας και σε κάθε επίπεδο.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς του αναπληρωτή δημάρχου κ. Γιάννη Μέμηλα, του αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ηλία Καραμάνου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννη Αναγνώστου.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καραμάνος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για το φρέσκο άρωμα που έδωσαν στο δημοτικό συμβούλιο οι έφηβοι, σημειώνοντας παράλληλα οι φρέσκιες ιδέες, οι προτάσεις, τα θέλω της νέας γενιάς μπορούν να βοηθήσουν την κάθε περιοχή σε πολλά επίπεδα. Παράλληλα κάλεσε τη νέα γενιά να διεκδικήσουν τις ιδέες τους καθώς το γεγονός αυτό αποτελεί κάτι το μέγιστο.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβούλιο πέραν των μαθητών και του κόσμου βρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κώστας Κοσμάς και Κώστας Θωμάς, οι δημοτικοί συμβουλοι κ.κ. Βασίλης Αγγέλης, Γιώργος Μακρής, Δήμος Μανιώτης και Δημήτρης Χαλκιάς και πρόεδροι των δ.δ. που άκουσαν όσα είχαν να καταθέσουν τα παιδιά.

Οι έφηβοι δημοτικοί σύμβουλοι που παρακολούθησαν την συνεδρίαση ήταν:

Γιώργος Κουτσιούλης, Χριστόδουλος Τασιούλης, Παναγιώτα Ζώτου, Κων/νος Αλεξίου,, Μαριλέτα Γατσιούλη, Ελένη Τέλλιου, Στεργιανή Τέλλιου, Δήμητρα Θεοχαρούλα, Χρήστος Τσούπος, Ιωάννης Κούτσικος, Ειρήνη Κιάκου, Ευάγγελος Θεοδωράκης, Ανδρομάχη Σακαρέλη, Βάϊος Οικονόμου, Αθανάσιος Αλεξίου, Αθανασία Μητρούσια, Φωτεινή Λακιάρα, Αθανάσιος Γρηγορίου, Άγγελος Λόης, Θεοδώρα Γαλάνη, Παρασκευή Αγναντή, Ευαγγελία Γκράβα, Ευθύμιος Γριζανίτης, Ελένη Γριζανίτη, Μιχαέλα Γεωργούλα, Αθανάσιος Καλογριάς και Ελευθέριος Μακρής