Μουσική, τραγούδια και χοροί τη Δευτέρα των Χριστουγέννων στη Ζωντανή Φάτνη

Γιορτινό επικράτησε το κλίμα την Δευτέρα των Χριστουγέννων στη Φαρκαδόνα. Πρωί και απόγευμα, βοηθούντος των καλών καιρικών συνθηκών, ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν πολύς, για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν στο θεματικό, Χριστουγεννιάτικο πάρκο της «Ζωντανής Φάτνης».

Το πρωινό πρόγραμμα περιελάμβανε μουσική και χορό. Άνοιξε με την εμφάνιση του παιδικού τμήματος του Συλλόγου γυναικών Φαρκαδόνας υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου κα Φωτεινής Νεοφώτιστου.. Τα παιδιά  παρουσίασαν ένα μοναδικό πρόγραμμα. Λίγο αργότερα ο χορός ήρθε να αντικατασταθεί με μελωδίες και τραγούδια από ίδια παιδιά με την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής κα Ειρήνης Νότα, που παρουσίασαν κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, προσφέροντας μουσικές μελωδίες στο πνεύμα των ημερών.

Θεατρικές πινελιές έδωσαν τα παιδιά παρουσιάζοντας την Χριστουγεννιάτικη ιστορία «Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα». Μια ιστορία που παρουσιάστηκε με άψογο τρόπο τα παιδιά συγκινώντας μικρούς και μεγάλους.

Το πρωινό πρόγραμμα συνεχίστηκε με δώρα απ τον Άη Βασίλη και έκλεισε με την εμφάνιση του παιδικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γριζάνου «Βλύζας».

Το απόγευμα η πλατεία της Φαρκαδόνας άρχισε να γεμίζει εκ νέου με κόσμο.

Στην σκηνή της «Ζωντανής Φάτνης» ανέβηκαν ενήλικες και συγκεκριμένα τα τμήματα παιδιών και ενηλίκων του Συλλόγων, Πετρωτού, Ενηλίκων Γυναικών Φαρκαδόνας και Οιχαλίας, όπως και των παιδιών και γυναικών του Κλοκοτού.

Τα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν χορούς τοπικούς αλλά και της Ελλάδας αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα των θεατών.

 


2 Σχόλια

  1. Vera Galatsidi
    26/12/2016 at 23:49

    Ευχαριστούμε τον Θοδωρή Λακιαρα για την ακούραστη εργασία του!!!!

  2. Οικονομούλα Δεβώρα
    27/12/2016 at 00:50

    Καλό είναι να αναφέρεται το Όνομα του Συλλόγου που παρουσιάζει το εκάστοτε πρόγραμμα .Στην προκειμένη περίπτωση τα παιδικά τμήματα που παρουσίασαν τα δρώμενα την Δευτέρα το πρωί ήταν το χορευτικό και μουσικό τμήμα παίδων του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας.