Μουσικό σεμινάριο στο Μουζάκι Καρδίτσας

Οι εργασίες ανοίγουν την ερχόμενη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν δυο ημέρες αργότερα στις 26 Νοεμβρίου

Με ενδιαφέρον αναμένεται η έναρξη των εργασιών του 2ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου Διεύθυνσης Μικτής Χορωδίας που θα διεξαχθεί στο Μουζάκι Καρδίτσας, πολύ κοντά στη Λίμνη Πλαστήρα του Νομού Καρδίτσας και στο Περτούλι-Ελάτη του Νομού Τρικάλων.

Οι εργασίες ανοίγουν την ερχόμενη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν δυο ημέρες αργότερα στις 26 Νοεμβρίου. Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο «MOUZAKI PALACE HOTEL», σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και το Ωδείο Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντές Μικτών Χορωδιών καθώς και σε Διευθυντές παιδικών, νεανικών, ωδείων, ανδρικών, γυναικείων καθώς επίσης και σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που διευθύνουν χορωδίες.

Σε ένα μαγευτικό περιβάλλον διευθυντές μικτών, ανδρικών, γυναικείων, παιδικών χορωδιών και καθηγητές μουσικής – διευθυντές χορωδιών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο σεμινάριο, που περιλαμβάνει πρωινή-απογευματινή εργασία .

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Τεχνική διεύθυνσης, Ρεπερτόριο μικτής χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την πολυφωνία, Ερμηνεία, Μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού, Τεχνική φωνητικής, Σχολικό – Παιδικό Χορωδιακό τραγούδι (Θεωρία & Πράξη).

Η θεωρία θα δέσει με τη πράξη διεύθυνσης μικτής χορωδίας. Στο σεμινάριο θα διδάξει ο Νίκος Ευθυμιάδης, Master of Arts στη διεύθυνση με πάνω από 1.200 συναυλίες στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α., Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του ΝΙΣ, ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου Παιδείας, μέλος Διεθνών Κριτικών Επιτροπών Πανευρωπαϊκών Διαγωνισμών Μουσικής και Φεστιβάλ, καλλιτεχνικός διευθυντής Διεθνών Φεστιβάλ (ΔΕΛΦΩΝ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ κλπ),κ.ά.

Σε όλους τους συμμετέχοντες στέλλεται ένα πλούσιο ρεπερτόριο μικτής, ανδρικής, γυναικείας, νεανικής και παιδικής – σχολικής χορωδίας, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Οι πρόβες θα συνοδεύονται με ελεύθερο διάλογο από τους συμμετέχοντες για την επίλυση κάθε απορίας.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής για τις 28 περίπου ώρες διδασκαλίας.

Θα υπάρξουν, εκτός από τους ενεργά συμμετέχοντες, και ακροατές του Σεμιναρίου.

Θα υπάρξει Μικτή Χορωδία ως Χορωδιακό Εργαστήρι.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην γραμματεία και στα τηλέφωνα: 24410 75440 και 42896, Fax: 2441021970, email: nke@otenet.gr