Μουσικοχορευτικό υπερθέαμα τη Δευτέρα του Πάσχα στα Τρίκαλα

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών διοργανώνουν την ετήσια Πασχαλινή εκδήλωση

Την καθιερωμένη Πασχαλινή εκδήλωση θα διοργανώσει για μια ακόμη η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Η κεντρική πλατεία τη Δευτέρα του Πάσχα και ο κόσμος που θα περιηγείται στην πόλη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό, μουσικοχορευτικό υπερθέαμα με τίτλο «Πασχαλιά Γιορτή Μεγάλη».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της οδού Ασκληπιού στις 12:00 το μεσημέρι με τη συμμετοχή παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων της περιοχής των Τρικάλων.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης :

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΓΙΩΤΩΝ «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ», ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΩΤΑΔΑΣ «ΤΑ ΜΑΥΡΟΝΕΡΙΑ», ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΡΑΣ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΘΕΑΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΑΒΑΣ «Η ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑ», ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΩΝ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ και ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα παρουσιάσουν όλοι μαζί ένα πρόγραμμα παραδοσιακών τοπικών χορών, με σκοπό να αποδώσουν ένα γνήσιο πασχαλινό γλέντι και να αναδείξουν την τοπική πολιτιστική κληρονομιά.