Μπήκαν πρόωρα στα έξοδα οι αγρότες

Αρκετά νωρίς ξεκίνησε το πότισμα των καλλιεργειών λόγω της ανομβρίας που ανεβάζει το κόστος παραγωγής

Με τα βλέμματα στραμμένα βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας με την ελπίδα της βροχόπτωσης που θα στεκόταν ικανή να ποτίσει τη γη και τις καλλιέργειες.

Αν και το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σημειώθηκαν κατά τόπους βροχοπτώσεις αυτές περιορίστηκαν σύμφωνα με τους αγρότες εντός των οικισμών κι όχι στην ύπαιθρο και στις καλλιεργούμενες εκτάσεις. Το γεγονός αυτό ωθεί τους περισσότερους να προχωρούν στο πότισμα των χωραφιών και συγκεκριμένα στις καλλιέργειες του βαμβακιού και του καλαμποκιού προκειμένου να φυτρώσουν ή να αναπτυχθούν. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις καλλιέργειες των σιτηρών που απαιτούν το πότισμα μιας και βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ανάπτυξης του καρπού.

Το πρόωρο πότισμα φαίνεται πως πέραν του κόπου των αγροτών απαιτεί και υψηλό κόστος. Αν και πολλοί αγρότες ήλπιζαν σε περιορισμό των εξόδων που θα έφερναν οι σταγόνες βροχής, αυτό δεν συμβαίνει. Αναφορικά με την σπορά του βαμβακιού αυτή βρίσκεται στο μέσο της κι όπως εκτιμάται θα ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος του μήνα μιας και οι καιρικές συνθήκες συμβάλουν ώστε να ολοκληρωθεί η σπορά.