Μυθιστορηματικό ταξίδι στα Γιάννενα και την Ήπειρο

Παρουσιάζεται την Παρασκευή στα Τρίκαλα το μυθιστόρημα «Γινάτι. Ο σοφός της λίμνης» του Γιάννη Καλπούζου

Στα Γιάννενα και στις περιοχές της Ηπείρου θα ταξιδέψει το Τρικαλινό κοινό το βιβλιοπωλείο Επιλογή της Ανθούλας Αλεξανδρή, ο Σύλλογος Ηπειρωτών νομού Τρικάλων και οι εκδόσεις Ψυχογιός στην διάρκεια της βιβλιοπαρουσίασης του νέου μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου.

Το μυθιστόρημα τιτλοφορείται «Γινάτι. Ο σοφός της λίμνης» και θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.

Ειδικότερα μέσω του βιβλίου οι πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές πορεύονται στα χρόνια της ιταλικής κατοχής των Ιωαννίνων του 1917, της πρώτης απόπειρας δημιουργίας Βλάχικου πριγκιπάτου στην Πίνδο, της εξόρυξης πετρελαίου στη Δραγοψά, της εκστρατείας στη Μικρά Ασία, της προσφυγιάς Μικρασιατών και Ποντίων, αλλά κι εκείνης των Τουρκογιαννιωτών, του διχασμού σε βενιζελικούς και αντιβενιζελικούς και της μάστιγας της ληστοκρατίας στην Ήπειρο. Συνάμα ακολουθούν τα βήματα Εβραίων, Βλάχων, Αλβανών και Σαρακατσάνων, και γενικότερα την ταραγμένη εποχή πριν από το 1922 και κατά την πρώτη δεκαετία του Μεσοπολέμου.

Στην ίδια πατρίδα συνυπάρχουν ή συγκρούονται διαφορετικοί κόσμοι, ομάδες και άτομα, σμίγουν ή αποχωρίζονται τα όνειρα κι ανακατώνονται τα αίματα, οι θρησκείες και οι γλώσσες, κι όλα συμβαίνουν στα Γιάννενα, στην πόλη των θρύλων και της μυστηριακής γοητείας.

Το βιβλίο θα προλογίσει η πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών νομού Τρικάλων κα Νίκη Χύτα ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Θεοδώρα Σαργιώτη. Το συντονισμό της συζήτησης θα έχει ο Γιώργος Αλεξανδρής.