Να είστε υπερήφανοι που κατάγεστε από αγροτικές οικογένειες

Το μήνυμα που έστειλε ζωντανά από την εκπομπή του ο Λάκης Λαζόπουλος στους μαθητές του γυμνασίου Φαρκαδόνας που συμμετείχαν το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή του

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που εκπονεί η περιβαλλοντική ομάδα του γυμνασίου Φαρκαδόνας «Σεισμός μη σε πιάνει πανικός» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση των όσων έζησαν μαθητές του σχολείου, που συμμετέχουν στην δράση και επισκέφτηκαν την Αθήνα.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές του Μαίρη Τρίκα, Β. Γριζανίτη και Π. Κούρτη, πέραν των εκπαιδευτικών επισκέψεων που πραγματοποίησαν σε Αστεροσκοπείο και Ακρόπολη, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα τηλεοπτικά στούντιο της εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου «Αλ Τσαντίρι» και στη συνέχεια «Αι Σιχτίρ» που προβλήθηκε ζωντανά στο «OPEN».

Και πραγματικά στο στούντιο όπου γυρίζονται οι εκπομπές του Θεσσαλού δημιουργού έγινε μεταφορικά σεισμός. Η χαρά του παρουσιαστεί στο άκουσμα της περιοχής της Φαρκαδόνας ήταν έκδηλη. Ζωντανά και εν ώρα εκπομπής στον αέρα θυμήθηκε οικογενειακές στιγμές από την μικρή ηλικία, από τα περάσματα στη Φαρκαδόνας και τις επισκέψεις του, με τον πατέρα που επισκεπτόταν την έδρα του Δήμου μας για επαγγελματική ενασχόληση. Θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια και αναφερόμενος στα παιδιά τα υπενθύμισε μέσα σε συγκινησιακό κλίμα ότι δεν πρέπει να ξεχνούν και να είναι υπερήφανα ότι κατάγονται από αγροτικές οικογένειες καθώς και εκείνος αποτελεί γόνο, φτωχής-αγροτικής οικογένειας. Έκανε τα αδύνατα δυνατά να ευχαριστήσει τους μαθητές μας, καλώντας επί σκηνής και χορεύοντας μαζί τους. Δεν παρέλειψε να τραγουδήσει μαζί τους και να δεσμευτεί ότι θα επισκεφτεί την περιοχή μας, όταν του δοθεί ευκαιρία.

Μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές για την οποία συνέβαλαν η διευθύντρια του σχολείου κα Μαίρη Τρίκα, και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί.

Φωτογραφικό υλικό: Λευτέρης Μακρής