«Ναι» στις προαγωγές «Όχι» στις υποβαθμίσεις 3 δημοτικών σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας

Την στιγμή που η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων μετέφερε την πρότασή της, προς γνωμοδότηση από δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων το επόμενο διδακτικό έτος μια καταγγελία από το αντιδήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Κώστα Τσιακάρα, ήρθε να δημιουργήσει προβληματισμό στο Σώμα κατά τη συνεδρίασή του.

Ειδικότερα ο κ. Τσιακάρας στο άκουσμα της πρότασης για υποβιβασμό του δημοτικού σχολείου Σερβωτών, από 3/θεσιο σε 2/θεσιο, κατήγγειλε πως την στιγμή που στο χωριό υπάρχουν 35 παιδιά του δημοτικού, στο σχολείο σήμερα φοιτούν λιγότερα των 20 καθώς οι γονείς τους τα έχουν εγγράψει στο όμορο δημοτικό σχολείου του Προαστίου της Δημοτικής Ενότητας Σελλάνων του Δήμου Παλαμά.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, στο δημοτικό σχολείο του χωριού σήμερα φοιτούν μονάχα παιδιά οικονομικών μεταναστών Αλβανικής Υπηκοότητας που εργάζονται και διαμένουν στον οικισμό . Ο ίδιος αιτήθηκε από το Δήμο να παρέμβει, ζητώντας την συνδρομή της Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, η οποία άμεσα θα πρέπει να έρθει σε επαφή με την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Καρδίτσας, η οποία δεν θα επιτρέψει από τη νέα σχολική χρονιά να παρατηρηθεί το εν λόγω γεγονός.

Τόσο ο δήμαρχος κ. Θανάσης Μεριβάκης, όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι, χαρακτήρισαν το θέμα ιδιαίτερα σοβαρό, αποφασίζοντας να ζητήσουν στοιχεία από το σχολείο του Προαστίου στο οποίο σήμερα φοιτούν παιδιά των Σερβωτών.  Τα συγκεκριμένα στοιχεία θα προσκομιστούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού.

Πέραν αυτού του γεγονότος η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ήρθε να προτείνει τον υποβιβασμό του δημοτικού σχολείου Ζάρκου από 6/θεσιο που είναι σήμερα σε 5/θεσιο από τη νέα χρονιά και την προαγωγή του δημοτικού σχολείου Πετρωτού από 3/θεσιο που είναι σήμερα σε 4/θεσιο του χρόνου.

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ομόφωνα είπαν «Ναι» στις προαγωγές των δημοτικών σχολείων, βροντερό «Όχι» στις υποβαθμίσεις των σχολικών μονάδων.

Αναφορικά με την πρόταση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν αμετάβλητα, καθώς προτείνεται τα σχολεία γυμνάσια και λύκεια να λειτουργήσουν ως έχουν.