Νέα διοίκηση για το Σύλλογο Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας των Τρικάλων

Πρόεδρος αναδείχτηκε ο Φαρκαδόνιος εργαζόμενος του ΚΥΦ κ. Θανάσης Μπαγιώτης

Με πολλά ανοιχτά ζητήματα αλλά κυρίως προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια τώρα τον κλάδο, θα κληθεί να αντιπαλέψει η νέα διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων νομού Τρικάλων.

Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή της αιρετής διοίκησης και των υπολοίπων Οργάνων διεξήχθησαν την περασμένη Τετάρτη ενώ η συγκρότηση σε Σώμα των νεοεκλεγέντων μελών έγινε χθες.

Μετά από διαλογική συζήτηση, πρόεδρος του Συλλόγου αναδείχτηκε ο Φαρκαδόνιος εργαζόμενος του ΚΥΦ κ. Θανάσης Μπαγιώτης, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις του διοικητικού συμβουλίου κατέλαβαν οι κ.κ. Σωτήρης Βλιώρας, αντιπρόεδρος, Ελένη Κανιά, Α’ γραμματέας, Ρένα Πλιάτσικα, ταμίας και Παρασκευή Μπρόβα, Β’ γραμματέας.

Τη συνεργασία όλων των μελών της διοίκησης, καθώς επίσης και των μελών του Συλλόγου ζήτησε μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος.

Ο κ. Μπαγιώτης επικέντρωσε την προσοχή του στα προβλήματα που ταλανίζουν το κλάδο και διαφέρουν κατά πολύ με εκείνα που αντιμετωπίζει σε πανελλαδικό επίπεδο ο Τομέας της Υγείας.

Μεταξύ αυτών είναι η αποδυνάμωση που επιχειρείται ολοένα και εντονότερα της πρωτοβάθμιας Υγείας, με τις ελλείψεις σε προσωπικό, τόσο ιατρικό, όσο και παραϊατρικό διαφόρων ειδικοτήτων, που δεν αφήνουν περιθώρια για την ορθή λειτουργία, το μισθολογικό, το ασφαλιστικό, φορολογικό κ.α.

«Ο μόνος μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα κι αυτό απαιτεί συνεργασία για συνολική και διεκδικητική αντιμετώπιση. Η νέα διοίκηση μαζί με τα υπόλοιπα αιρετά Όργανα Υγείας στο νομό, Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας, Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου, θα αγωνιστεί προκειμένου να αναδειχτεί κάθε ζήτημα, ώστε να υπάρξει επίλυση», τόνισε ο κ. Μπαγιώτης.

Τέλος να υπογραμμιστεί ότι η νέα διοίκηση θα συνεδριάζει σε χώρο που παραχωρηθεί από το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας.

Ο κ. Θανάσης Μπαγιώτης