Νέα κρούσματα διαρρήξεων σε εκκλησίες του Δήμου Φαρκαδόνας

Άφησαν τα σπίτια και τα μαγαζιά κι έπιασαν τις εκκλησίες χωρίς να δείχνουν ίχνος φόβου Θεού. Έτσι μπορούν να εξηγηθούν τα πολλά, για την περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας, περιστατικά διαρρήξεων σε εκκλησίες. Μετά τις πρόσφατες διαρρήξεις στους Ιερούς Ναούς της Πηνειάδας και του Κλοκοτού, σειρά έλαβαν οι δυο Ναοί που κοσμούν τους Ταξιάρχες. Άγνωστος-οι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί διέρρηξαν τις δυο εκκλησίες του χωριού, παλιά και καινούργια. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ με τους αγνώστους να παραβιάζουν τις κεντρικές εισόδους των δυο Ναών και να δρουν ανενόχλητοι. Στόχος τους, όπως ήταν αναμενόμενο τα δυο παγκάρια των εκκλησιών, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν περιείχαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι δράστες αφού παραβίασαν τα παγκάρια, αναστάτωσαν τους εσωτερικούς χώρους, προς αναζήτηση αντικειμένων αξίας. Τελικά αρκέστηκαν στα χρήματα των παγκαριών, χωρίς να αφαιρέσουν άλλα αντικείμενα και ιερά σκεύη.

Σήμερα κάτοικοι και ιερέας του χωριού δεν πίστευαν στα ματιά τους, όταν έβλεπαν παραβιασμένες τις πόρτες των Ναών. Εξέφραζαν τον προβληματισμό για τον τρόπο δράσης των διαρρηκτών, που δεν έγιναν αντιληπτοί παρότι οι εκκλησίες βρίσκονται σε κατοικημένη περιοχή κι όχι εκτός χωριού.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των θρασύτατων διαρρηκτών που δεν φοβούνται ούτε το Θεό.