Νέες μεθόδους εξαπάτησης εφευρίσκουν οι επιτήδειοι

Συστήνονται τηλεφωνικά ως υπάλληλοι εταιριών και ζητούν να ενημερωθούν για τον αριθμό διαμενόντων στην οικία και τις ώρες που βρίσκονται στα σπίτια

Κατά καιρούς στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας αρκετοί υπήρξαν οι ηλικιωμένοι που έπεσαν θύματα απατεώνων. Πρόσφατο παράδειγμα η απάτη σε βάρος 76χρονου στο Ζάρκο που έπεσε θύμα απάτης ενός ζευγαριού που τον προσέγγισαν και του αφαίρεσαν σημαντικό χρηματικό ποσό από το πορτοφόλι του, για να του πουλήσουν υποτίθεται φθηνό ρεύμα.

Οι περιπτώσεις που έχουμε ακούσει είναι πολλές και διαφέρουν κάθε φορά η μια από την άλλη.

Πλέον σύμφωνα με όσα μας καταγγέλλουν πολίτες της περιοχής μας υπάρχουν κι άλλα περιστατικά που έρχονται στην επιφάνεια και προκαλούν προβληματισμό. Είναι τηλεφωνήματα που δέχονται συνδημότες μας, αφενός από εταιρίες που πλασάρουν δώρα μεγάλης αξίας, πολυτελείς οικίες, ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, μεγάλα χρηματικά ποσά. Και δεν μένουμε εκεί, υπάρχουν τηλεφωνήματα στα οποία άγνωστοι, υποτίθεται υπάλληλοι εταιριών ζητούν να ενημερωθούν για συγγενικά πρόσωπα, αν διαμένουν στο σπίτι, ποιες ώρες βρίσκονται στο σπίτι, ποιες ώρες απουσιάζουν, καθώς επιδιώκουν να τους δουν για να τους διαφημίσουν υποτίθεται προϊόντα.

Όλη αυτή η ενημέρωση συνήθως ζητείται από ηλικιωμένα άτομα, τα οποία είναι εύκολο να παρασυρθούν και να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλίας το τελευταίο διάστημα συνεχίζουν την εκστρατεία ενημέρωσης σε χώρους που επισκέπτονται οι ηλικιωμένοι, στην προκειμένη περίπτωση έξω από ιερούς Ναούς, εφιστώντας την προσοχή για να περιοριστούν τέτοιου είδους περιστατικά. Τους καλούν παράλληλα να μην δείχνουν εμπιστοσύνη σε άγνωστα άτομα, ενώ σε περίπτωση προσέγγισης να αδιαφορούν και να ειδοποιούν άμεσα τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.