Νέες παιδικές χαρές θα αποκτήσουν τα χωριά της Φαρκαδόνας

Δημιουργήθηκε η πρώτη στο Πετρωτό ενώ ακολουθεί δεύτερη στην έδρα του Δήμου, έργα που κατασκευάζονται με ιδίους πόρους

Στα τέλη της περασμένης άνοιξης ο Δήμος Φαρκαδόνας είχε προχωρήσει στην απομάκρυνση των παιδικών χαρών που αντιμετώπιζαν ζημιές και προβλήματα από το σύνολο των χωριών των τριών Δημοτικών Ενοτήτων.

Στόχος του Δήμου η ασφάλεια, ειδικά για τα παιδιά που επισκέπτονται τους προβληματικούς χώρους, καθώς επίσης και η απομάκρυνση της αντιαισθητικής  εικόνας που παρατηρούνταν ακόμη και σε κεντρικά σημεία χωριών με τα κατεστραμμένα παιχνίδια.

Ειδικότερα το ειδικό συνεργείο, σύμφωνα και με την καταγραφή που έγινε απομάκρυνε 68 παιδικές χαρές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Με την ολοκλήρωση της απομάκρυνσης των παιχνιδιών, προγραμματίστηκε  να δημιουργηθούν αρχικά δυο νέες παιδικές χαρές. Η πρώτη δημιουργήθηκε στο δημοτικό διαμέρισμα Πετρωτό ενώ ακολουθεί η δεύτερη στην έδρα του Δήμου τη Φαρκαδόνα. Οι παιδικές χαρές κατασκευάζονται με ιδίους πόρους του Δήμου. Το έργο αναμένεται να έχει συνέχεια. Στόχος του Δήμου, όπως εξάλλου αναφέρει και ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, είναι η συνέχεια του έργου στο πρόγραμμα Leader. Σε περίπτωση που υπάρχουν καθυστερήσεις ή ενδεχομένως εμπόδια στο μέχρι σήμερα σχεδιασμό, ο Δήμος αναμένεται να αναζητήσει χρήματα από ιδίους πόρους για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των παιδικών χαρών.

«Πέραν της αντιαισθητικής εικόνας που δημιουργούσαν οι κατεστραμμένες παιδικές χαρές εγκυμονούνταν κίνδυνοι για τα παιδιά που επισκέπτονται τους χώρους. Ως προς αυτό αποφασίσαμε την άμεση απομάκρυνσή τους έτσι ώστε και να βελτιώσουμε την αισθητική εικόνα, αλλά το σημαντικότερο να προστατεύσουμε τα παιδιά. Σ’ αυτό το πλαίσιο ξεκινήσαμε την αντικατάσταση προκειμένου τα παιδιά να χαίρονται το παιχνίδι τους με ασφάλεια», τόνισε ο κ. Μεριβάκης.