Νεκρά ψάρια μεταφερόταν και επέπλεαν τις προηγούμενες ημέρες στην κοίτη του Πηνειού

Το θλιβερό θέμα παρουσίασε στους δημοτικούς συμβούλους Φαρκαδόνας στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μακρυνιώτης

φωτό αρχείου

Προ εκπλήξεων βρισκόταν στις αρχές της εβδομάδας ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιώργος Μακρυνιώτης κατά τις εργασίες διάνοιξης του δρόμου που οδηγεί στο εξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου στη Θέση «Ρουμάνια».

Από το σημείο αναδυόταν έντονη δυσοσμία που προερχόταν από τον Πηνειό ποταμό που διέρχεται ακριβώς απέναντι από την εκκλησία. Όταν αναζήτησαν τους λόγους της δυσοσμίας αντιλαμβανόταν πως αυτή προερχόταν από το ποτάμι, και συγκεκριμένα από νεκρά ψάρια που κυλούσαν στην κοίτη και μεταφερόταν από το νερό.

Το θλιβερό θέμα παρουσίασε στους δημοτικούς συμβούλους Φαρκαδόνας στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μακρυνιώτης, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την οικολογική καταστροφή.

Όπως ο ίδιος ανέφερε τα νεκρά ψαριά δεν ήταν στάσιμα, απλά μεταφερόταν στην κοίτη προερχόμενα από άλλο σημείο.

Προβληματισμένος εμφανίστηκε και ο δήμαρχος μιλώντας και ο ίδιος με την σειρά του για ένα οικολογικό έγκλημα που δεν αφήνει αδιάφορο κανένα, αιρετό και πολίτη. Δεν αφήνει αδιάφορο καθώς πέραν της οικολογικής καταστροφής, εγκυμονεί κινδύνους και για τη δημόσια υγεία καθώς με τα νερά του Πηνειού έρχονται σε επαφή εκατοντάδες αγρότες της περιοχής μας που αρδεύουν καλλιεργούμενες εκτάσεις.