Νέο Μητροπολίτη απέκτησε η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου

Καρέ-καρέ η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερωνύμου από το poimin.gr

Χαρμόσυνα άρχισαν να ηχούν στις 11:30 περίπου του πρωινού της Παρασκευής οι καμπάνες των Ναών του γειτονικού νομού Λάρισας.

Ανήγγειλαν την εκλογή νέου ιεράρχη στην χηρεύουσα Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, τέσσερις περίπου μήνες μετά την κοίμηση του Μακαριστού Κύρου Ιγνατίου. Κατά τις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος εκλέχτηκε νέος Μητροπολίτης Λάρίσης και Τυρνάβου ο Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος.

Το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξέλεξε τον Αρχιμ. Ιερώνυμο Νικολόπουλο με ψήφους 68 ενώ στο τριπρόσωπο έλαβε 69 ψήφους.

Λίγο πριν στην διάρκεια της ψηφοφορίας για το Τριπρόσωπο των υποψηφίων στη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, συμμετείχαν τρεις Αρχιμανδρίτες, λαμβάνοντας: Αρχιμανδρίτης, Ιερώνυμος Νικολόπουλος 69, Αρχιμανδρίτης, Αχίλλιος Τσούτσουρας 40, Αρχιμανδρίτης,Διονύσιος Παπαλέξης 24.

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης έδωσε ενώπιον των Μελών της Ιεραρχίας το λεγόμενο Μικρό Μήνυμα, όπου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Ιεράρχες για την τιμία ψήφο που τον εξέλεξαν Μητροπολίτη Λαρίσης.

Ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, υπήρξε Α΄ Γραμματέας – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μέχρι σήμερα ήταν προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη «Κυνηγού» (Λεωφ. Βουλιαγμένης).

Επίσης υπήρξε Ιεροκήρυκας στην Ι.Μ. Φθιώτιδος, καθώς και γραμματέας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Είναι έγκριτος νομικός και θεολόγος, άνθρωπος ισορροπιών και γνώστης της ποιμαντικής και της διοίκησης.

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη αναμένεται να γίνεις την Λάρισα στα μέσα Νοεμβρίου μετά και την έκδοση του ΦΕΚ.