Νέο περιστατικό κλοπής κυψελών στην περιoχή της Φαρκαδόνας

Άφαντες έγιναν 15 κυψέλες από άγνωστο-ους προκαλώντας οικονομική ζημιά σε μελισσοκόμο

Πριν στεγνώσει το μελάνι από το χθεσινό ρεπορτάζ για την κλοπή κυψελών στο χωριό της Κρήνης, ένα νέο, ανάλογο περιστατικό, ήρθε να προκαλέσει ανησυχία σ’ ένα μελοπαραγωγό της περιοχής μας.

Όπως είναι γνωστό το πρώτο περιστατικό καταγγέλθηκε προχθές και αφορούσε την κλοπή 16 κυψελών στην περιοχή της Κρήνης του Δήμου Φαρκαδόνας, όταν άγνωστος-οι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφαίρεσαν, πιθανότατα νυχτερινές ώρες, 16 κυψέλες, οι οποίες ήταν τοποθετημένες σε αγροτική περιοχή του χωριού.

Κι ενώ κάποιος θα περίμενε ότι να μπει τελεία με το προχθεσινό περιστατικό, δυστυχώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες υπήρξε και συνέχεια καθώς μελισσοκόμος της Φαρκαδόνας βρέθηκε προ δυσάρεστων εκπλήξεων το μεσημέρι της Τρίτης, όταν προσερχόμενος στο χώρο που έχει τοποθετήσει τις κυψέλες του παρατηρούσε ότι είχαν εξαφανιστεί 15, μισές λευκού χρώματος και μισές γαλάζιου με πλαστικό πάτωμα

Ο ιδιοκτήτης Β.Μ. έσπευσε στην Αστυνομία και κατήγγειλε την κλοπή ενώ κάνει έκκληση μέσω του ΚΡΗΝΗ LIVE σε όποιον γνωρίζει κάτι να τον ενημερώσει και αν η πληροφορία είναι θετική, θα δοθεί και αμοιβή.

Το φαινόμενο σαφώς και παρατηρείται την παρούσα χρονική περίοδο. Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν, μάλιστα ετησίως τόσο στην περιοχή της Φαρκαδόνας, όσο και ευρύτερα σ’ όλο το νομό. Περιστατικά που προκαλούν αγανάκτηση και ταυτόχρονα οικονομική καταστροφή στους μελισσοκόμους.

Οι κλοπές κυψελών αποτελούν από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τους παραγωγούς μελιού και διατυπώνονται και από τα αρμόδια Όργανά τους, στην προκειμένη από το Μελισσοκομικό Σύλλογο Τρικάλων και ευρύτερα.

Οι μελισσοκόμοι δηλώνουν απροστάτευτοι, ζητώντας από την πολιτεία να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα. Μάλιστα προτρέπουν όλους εκείνους τους πολίτες που αντιληφθούν κάτι το παράνομο ή ύποπτο στις περιουσίες τους, να το δηλώσουν άμεσα στις Αρχές, ή να έρθουν σε επικοινωνία με μελισσοκόμους ή Μελισσοκομικούς Συλλόγους για την σύλληψη των δραστών.

Τηλ. 6988288331