Το νερό…νεράκι λένε κτηνοτρόφοι στο Διάσελλο

Δεν έχουν να ποτίσουν τα ζώα τους με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μεταφέρουν, όπως τη δεκαετία του 60, το νερό με τα αυτοκίνητά τους

Με το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό για λίγες σταγόνες βροχής που θα σταθούν ικανές να γεμίσουν τις υπάρχουσες λιμνοδεξαμενές, οι οποίες κατασκευάστηκαν κατά το παρελθόν για το πότισμα των ζώων τους βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι του ημιορεινού Διασέλλου. Σε διαφορετική περίπτωση, αν οι φθινοπωρινοί και οι χειμερινοί μήνες δεν είναι βροχεροί, τότε την άνοιξη και το καλοκαίρι τα προβλήματα της λειψυδρίας θα είναι έντονα και θα έχουν συνέπειες στους ίδιους και τα ζώα τους.

Σήμερα στο χωριό, όπως κατέγραψε το «KriniTrikalon» μετά από επίσκεψη στον οικισμό με παρότρυνση κτηνοτρόφων, υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με το νερό. Ήδη οι πρώτες ελλείψεις άρχισαν να διαφαίνονται  με αποτέλεσμα κτηνοτρόφοι, τα στοιχεία των οποίων βρίσκονται στη διάθεσή μας, να καταφέρονται εναντίον του Δήμου.

Κτηνοτρόφος ισχυρίστηκε στο «KriniTrikalon» ότι αντιμετωπίζει τόσο ο ίδιος, όσο και συνάδελφοί του προβλήματα με το νερό, το οποίο δεν είναι σε επάρκεια για το πότισμα των ζώων. Όσο για τις υδροφόρες του Δήμου, που μετέφεραν νερό για τις κτηνοτροφικές ανάγκες, τα δρομολόγια τους συνεχώς μειώνονται, έως ελαχιστοποιούνται.

Κι αν κάποιοι από αυτούς κατέθεσαν αιτήσεις για να ενταχθούν στο δίκτυο, εδώ και αρκετό διάστημα, δεν εντάχτηκαν με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το πρόβλημα, όπως ισχυρίζονται οι κτηνοτρόφοι δεν είναι τωρινό. Ωστόσο χρόνια τώρα από το Καποδίστρια μέχρι και τον Καλλικράτη, καμία δημοτική Αρχή, δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα. Οι οποίες ενέργειες που έγιναν αποτέλεσαν παυσίπονα στον πρόβλημα, με αποτέλεσμα αυτό να αιωρείται χρόνια.

Ζητούν από το Δήμο Φαρκαδόνας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας άμεσες παρεμβάσεις, έτσι ώστε να σταματήσουν να είναι κτηνοτρόφοι του 50, οι οποίοι και τότε, όπως άλλωστε και σήμερα μετέφεραν και συνεχίζουν να μεταφέρουν νερό με τα αγροτικά αυτοκίνητα.